ČAVIĆ OTVORIO AKADEMIJU: Briga me za novac, hoću kvalitet

ČAVIĆ OTVORIO AKADEMIJU: Briga me za novac, hoću kvalitet

Ostali sportovi -
Večernji termini, dva puta nedeljno, koštaće 2.500 dinara mesečno, a jutarnji 500 dinara

Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić rekao je da ne želi da komercijalizuje novootvorenu Plivačku akademiju u Kragujevcu i što pre vrati uloženi novac, već da mu je cilj kvalitet i stvaranje vrhunskih sportista.

"Iz svog džepa sam izdvojio 30.000 evra kako bih omogućio neophodnu opremu, od toga je 8.500 evra koštao bazen. Moja ideja nije da komercijalizujem akademiju i povratim novac što pre. Želim kvalitet, a to ne bih mogao da postignem kada bi mi cilj bio samo da pokrijem svoje troškove sa 30 početnika na jednom treningu", rekao je Čavić.

On je u sredu u zatvorenom bazenu sportskog centra "Park" pustio u rad Plivačku akademiju i obećao da će učiniti sve da ogromno iskustvo koje je stekao tokom karijere prenese budućim šampionima.

"Imamo ideju u budućnosti da kad stanemo na noge i proširimo akademiju, deo finansija damo u humanitarne svrhe. Plan je da otvorimo plivačke akademije i u drugim gradovima Srbije, najverovatnije u onima gde nema bazena, ali o tom, potom", rekao je Čavić.

Na pitanje novinara ko bi mogao da bude njegov naslednik, Čavić je rekao:

"Najverovatnije Velimir Stjepanović. On ima 19 godina i osvojio je peto mesto na Olimpijskim igrama, a to ni ja nisam uspeo. Neverovatan je plivač i nadam se da će nastaviti da trenira istim tempom i da će ga služiti zdravlje", poručio je Čavić.

Večernji termini, dva puta nedeljno, koštaće 2.500 dinara mesečno, a jutarnji 500 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track