ČAVIĆ PRIZNAO: Razmišlajio sam da se vratim kao Felps, ali to je bežanje od stvarnosti
Foto: Nebojša Mandić

Reakcija

ČAVIĆ PRIZNAO: Razmišlajio sam da se vratim kao Felps, ali to je bežanje od stvarnosti

Ostali sportovi -
Meni nije dovoljno da učestvujem na Igrama u Riju 2016, da budem osmi u finalu, kaže Milorad

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić, rekao je komentarišući odluku Amerikanca Majkla Felpsa da se vrati takmičenjima da je i sam razmišljao da ponovo uskoči u bazen.

"Razmišljao sam, a onda sam se setio da uoči Olimpijskih igara 2012. zbog operacije kičme nisam trenirao godinu i po dana. Pitao sam se i da li bi iza mene mogao da stane Plivački savez Srbije, kako obezbediti velika sredstva, da li bih uopšte imao podršku. Shvatio sam da je taj deo života iza mene, da bi povratak bio samo bežanje od obaveza u stvarnom životu. I moram i sebi i drugima da priznam da je taj žar nestao onog dana kada se završila finalna trka na 100 m leptir u Londonu, pričao je Čavić. Jedan od naših najboljih sportista svih vremena priznaje da mu je bilo potrebno da se privikne na nove obaveze, odgovornosti...

"Lakše je baviti se sportom nego biznisom. Više je u tom trenutku to bila želja da se pobegne od obaveze, nego što je srce želelo da se takmiči. Uostalom, meni nije dovoljno da učestvujem na Igrama u Riju 2016, da budem osmi u finalu", ističe Čavić.

Odluka Amerikanca Majkla Felpsa nije previše iznenadila nekadašnjeg svetskog i evropskog prvaka:

"Sa 18 olimpijskih zlata se dokazao i to ne može da mu bude motiv. Ni novac sigurno nije motiv. Mislim da ga je uhvatila kriza, kroz koju sam i ja prošao i o kojoj govorim u mom dokumentarnom filmu, a to je da sportista po završetku karijere više ne zna šta će sa sobom. Ne može da se pronađe u nekoj drugoj sferi života. Felps sigurno ima želju za plivanjem, ali se više plaši one druge strane života..."

(Kurir sport / Novosti sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track