Čeda Jovanović: Bio sam komandos u JNA, u ratu sam učestvovao u specijalnim operacijama!
Foto: Fotomontaža

Ispovest: Lider Liberalno-demokratske partije otvorio dušu

Čeda Jovanović: Bio sam komandos u JNA, u ratu sam učestvovao u specijalnim operacijama!

Društvo -
Ja sam jedini političar na izborima koji se s puškom u ruci borio za slobodu naroda. Bio sam u više tajnih operacija

BEOGRAD - Avantura mu je u krvi!

Čedomir Jovanović, lider LDP, konačno je objasnio opsednutost ekstremnim sportovima - kako je postao ronilac u dubinama toplih mora i planinar koji osvaja najveće vrhove Himalaja i Anda, ocenivši da to nije nikakva ekstravagancija. Otkrio je da je bio marinac i komandos JNA i da je jedini političar na izborima koji se zaista s puškom u ruci borio za slobodu srpskog naroda.Radi ga adrenalin- Rat me je zatekao u vojsci i sticajem okolnosti učestvovao sam u više tajnih operacija, osposobljavanju mosta kod Gradiške ili kod Bačke Palanke, ali nikad od toga nisam hteo da pravim spektakl. Ko je jednom osetio taj adrenalin, ne može tek tako da živi bez avantura - kazao je Jovanović u emisiji „Goli život“ koja će se emitovati večeras na TV Hepi.Ljudi se, kako je rekao, čude kada ga vide s obezbeđenjem i misle da je to njegov hir, a zapravo je procena službe bezbednosti da je ugrožen.- Pre nekoliko godina sve je bilo gotovo da me nema ispred Sportskog centra „25. maj“, što je u poslednji čas sprečeno. Za moju likvidaciju trebalo je da budu optuženi Boris Tadić i Milo Đukanović i da to bude uvod u novu destabilizaciju Balkana - naveo je Jovanović i nastavio:- Kad sam rekao da mi je savest čista, a da su mi ruke prljave, kao dramaturg sam citirao Sartra, iako sam znao da niko nije znao šta govorim. U svakom slučaju, meni ruke nisu prljave od lopovluka kao drugima, već zato što sam lično pokušavao da rešim bolne i neprijatne naslage vremena u jednoj od najprljavijih zemalja u proteklim decenijama.

Obišao garažu u Šilerovoj uliciJovanović kaže da je došlo vreme da skine hipoteku sa sebe i toliko lažnih optužbi, na koje najčešće nije odgovarao:- Govorilo se da sam odlazio u Šilerovu, da sam se kupao u bazenu i pio viski sa „zemuncima“, iako nikad nisam otišao dalje od garaže kad sam u vreme pobune JSO dva puta išao tražeći Legiju. Međutim, niko nikad nije saznao kako su Legija i Dušan Spasojević u trenerkama od šuškavca ušli u kabinet predsednika Vojislava Koštunice da mu se zakunu na vernost na ikoni.

Sloba jedini izgledao kao predsednikMARIJI MILOŠEVIĆ OPROSTIO ŠTO JE PUCALA NA NJEGAJovanović je kazao da je potpuna laž da su Legija i on tobože zajedno uhapsili Slobodana Miloševića.- On je sabotirao to hapšenje, a ja sam nagovorio Miloševića da mirno ode u zatvor. Nije tačno da sam ja potpisao garanciju Miloševiću da neće biti isporučen Haškom tribunalu, već sam je samo doneo s potpisima Koštunice, Đinđića i Milana Milutinovića - rekao je on i dodao da je Milošević na njega ostavio snažan utisak iako su se upoznali u dramatičnim i nenormalnim okolnostima.- Jedini je srpski političar koji je stvarno izgledao kao predsednik. Posle toga nikad nisam govorio ništa ružno o njemu i odbio sam da svedočim protiv Marije Milošević, koja je te sudbonosne večeri pucala na mene. Znao sam da je to bilo iz očaja i nisam hteo da joj otežavam ionako tešku situaciju. Kasnije se, kako kaže, često sećao Miloševićevih reči na rastanku: „Mladiću, ne zaboravi da Srbija zna sve, iako to ne prikazuje.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track