Čeda na skijanje ide helikopterom

Ima se, može se

Čeda na skijanje ide helikopterom

Društvo -
Lider LDP Čedomir Jovanović osim klasičnog planinarenja voli i ekstremne sportove kao što je snoubord, a kako saznajemo, na Akonkagvi je bio da bi se oprobao u helio-skijanju

BEOGRAD - Uživa u životu!Lider LDP Čedomir Jovanović osim klasičnog planinarenja voli i ekstremne sportove kao što je snoubord, a kako saznajemo, na Akonkagvi se oprobao i u helio-skijanju. Naime, helio-skijanje (u Jovanovićevom slučaju vožnja snouborda) jeste spuštanje s planinskih litica do kojih se dolazi helikopterom.Marko Nikolić, potpredsednik Udruženja ekstremnih sportova Srbije, za Kurir je potvrdio da Jovanovića znaju kao pasioniranog ljubitelja snouborda i da nije nemoguće da se oprobao u helio-skijanju.- Imao sam prilike da ga upoznam jer je uvek dolazio na događaje i takmičenja koje smo organizovali u Beogradu. Mogu da kažem da je dobar border, ali ipak je reč o rekreativcu. Bord je naučio da vozi pre nekoliko godina na odmoru u Francuskoj. A što se tiče helio-skijanja na Andima, ture koštaju oko 1.000 dolara za jedno penjanje, a u tu cenu uključen je vozač helikoptera, pratilac i stručnjak za lavine. Ja sam išao na takvu turu, zato pretpostavljam da je Čeda išao na neku manje opasnu i ekstremnu varijantu - objašnjava Nikolić.Čedomir Jovanović nije bio raspoložen da priča na ovu temu, već je za Kurir samo kratko rekao da nije istina da je išao na Akongkagvu na helio-skijanje.

Skijanje platio desetak hiljada evraSamo avionska karta do grada Mendoze u Argentini, koji je najbliži vrhu Akonkagva, kreće se od 1.500 evra za ekonomsku klasu do 4.000 evra za biznis klasu. Na internetu se mogu naći aranžmani za desetodnevni boravak od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track