ČELSI-ATLETIKO: Postave, najave, kvote, tradicije, prednosti i slabosti

Čekamo drugog finalistu

ČELSI-ATLETIKO: Postave, najave, kvote, tradicije, prednosti i slabosti

Fudbal -
Duel Čelsija i Atletiko Madrida u Londonu, odlučiće ko će na megdan Real Madridu za titulu prvaka Evrope

U Londonu se večeras od 20 časova i 45 minuta sastaju domaći Čelsi i gostujući Atletiko Madrid u revanš meču polufinala Lige šampiona. Prvi susret igran u Madridu završen je rezultatom 0:0.

Pomenuti susret u Madridu nije bio za prepričavanje među ljubiteljima fudbala. Murinjo je na sebi svojstven način postavio igru da njegova ekipa ne primi gol, i u tome je i uspeo. Večeras bi mnogo toga moglo da bude drugačije.

Kurir sport vam predstavlja sve ono što bi trebalo da znate pred večerašnji duel.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Postave:

Očekuje se da Murinjov tim večeras izgleda ovako: Švarcer, Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović, Ramireš, Luiz, Oskar, Vilijan, Azar i Eto.

Simeone bi mogao da se odluči za sledećih 11: Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Turan, Suarez, Tijago, Koke, Garsija i Kosta.

Čelsi će sigurno biti bez povređenog Čeha, zatim suspendovanih Lamparda i Obi Mikela, dok Nemanja Matić i Mohamed Salah nemaju pravo nastupa jer su ove sezone već nastupali za druge timove u evropskim takmičenjima.

Atletiko Madrid je u nešto povoljnijoj situaciji, povređenih nema, jedino je kapiten Gabi suspendovan.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Kladionica:

Očekivano, Čelsi je favorit pred večerašnjih duel, ali kladionice izgleda veruju Atletiku, s obzirom da je razlika u kvotama relativno mala. Kvota na "Plavce" iznosi od 2,20 do 2,40, dok je kvota na goste od 3,20 do 3,50. Što se remija tiče, kvota blago varira oko visine od 3,15. Naravno, u obzir je uzeta i prikazana igra i rezultat iz prvog meča igranog u Madridu, gde je Atletiko bio nadmoćan, ali je ipak Čelsi odneo povoljniji rezultat.

Statistike i tradicije:

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čelsi nije poražen na prethodnih 16 susreta sa španskim ekipama u Ligi šampiona. "Plavci" su upisali 6 pobeda i 10 remija, a poslednji poraz datira iz 2006. godine kada su na domaćem terenu poraženi od Barselone.

Ova dva tima su se do sada sastala četiri puta, oba tima imaju po jednu pobedu i poraz uz dva remija.

Atletiko Madrid je po prvi put u polufinalu najjačeg klupskog evropskog takmičenja još od 1974. godine. Tada su prošli u finale ali su u njemu poraženi od Bajerna i to u drugom meču finala.

Dijego Kosta predvodi napad Atletika i u Ligi šampiona sa sedam pogodaka u svega sedam mečeva koje je igrao. Na to je dodao i jednu asistenciju.

Žoze Murinjo se po osmi put u karijeri plasirao u polufinale Lige šampiona. Sa Čelsijem je to već činio 2005. i 2007. godine ali je oba puta ispao u polufinalu.

Čelsi je pobedio na poslednjih 5 nokaut mečeva Lige šampiona na domaćem terenu, a poslednja tri puta čak nije primio ni gol.

Murinjova ekipa je u Madridu šutirala svega pet puta na gol protivnika. Večeras će morati da igraju drugačije ako žele finale.

Pred prvi susret analizirali smo ova dva tima, njihove slabosti i prednosti, pa se toga možete podsetiti klikom ovde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track