ĆERKE MONSTRUMA: Mrzeće nas celo selo!
Foto: Marina Lopicic

Masakr u Velikoj Ivanči najveći zločin u istoriji Srbije

ĆERKE MONSTRUMA: Mrzeće nas celo selo!

Crna Hronika -
Moja deca su strašno bila vezana za ujaka Branka, koga više nema, jedva je uspela da progovori Ljubišina ćerka Zorica, koja je sa sestrom Slavicom došla u Veliku Ivanču

BEOGRAD - Očaj!- Moj otac je dobar čovek! Ne znam šta se desilo. Ne znam zašto je ovo uradio!Sva u suzama, ovo je juče ponavljala Zorica (39), ćerka Ljubiše Bogdanovića koji je u crno zavio Veliku Ivanču. Sa sestrom bliznakinjom Slavicom Zorica je samo nekoliko sati posle nezapamćene tragedije došla ispred porodične kuće u kojoj su nastradali njihov brat i baka. Njih dve, otkako su se udale, nisu živele sa roditeljima, ali su ih redovno viđale.- Šta ćemo mi sad? Mrzeće nas celo selo - sva u suzama ponavljala je ona.Iako je otac u crno zavio i njihovu porodicu, Zorica i Slavica kažu da nikakvih nagoveštaja tragedije nije bilo.- Moja deca su sve svoje slobodno vreme provodila ovde. Bila su strašno vezana za ujaka, našeg brata Branka, koga više nema - jedva govori ona.Poslednji put roditelje su videle u nedelju. Sa majkom Javorkom čule su se samo dan pred tragediju.- Juče smo se čule sa majkom. Sve je bilo u redu - sva u suzama priča Slavica.Skrhane od bola, i dalje ne mogu da poveruju u ono što se dogodilo. Kažu da su živeli kao normalna porodica, u kojoj nije bilo velikih svađa. Otac nikada nije pravio probleme.- Bio je miran i dobroćudan. Videle smo ga u nedelju jer smo se svi okupili na porodičnom ručku. Majka mi je juče rekla da su i ona i otac dobro, nismo ga čule jer je bio napolju, radio je na poslovima oko svinja, koje je počeo da čuva kada je pre oko godinu dana ostao bez posla - prisećaju se poslednjih nekoliko dana u ispovesti za Kurir.

Vlada: Danas Dan žalostiVlada Srbije proglasila je na vanrednoj sednici današnji dan za Dan žalosti.- Izražavamo veliko žaljenje, saosećanje i podršku porodicama ubijenih povodom ove tragedije i velikog gubitka kako za porodice ubijenih, tako i za Srbiju i njene građane - piše u saopštenju.

Otkaz ga nije potresaoKažu da je oca malo potresao gubitak posla, ali da to sigurno nije razlog tragedije jer nije imao razloga da brine za egzistenciju porodice, para im nije manjkalo.- Tačno je da je tata bio devedesetih na ratištu, ali on je bio dobro. Nikada ništa čudno nismo primetili - pričaju očajne ćerke Ljubiše Bogdanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track