ČEŠKI POSLANIK: Kosovo je Srbija, dame i gospodo!
Foto: Printscreen Yt

Na skupštinskoj raspravi

ČEŠKI POSLANIK: Kosovo je Srbija, dame i gospodo!

Planeta -
Pratio sam odluke naše Vlade, a pratio sam i razvoj u međunarodnim odnosima, ništa novo se nije dogodilo, Kosovo ne postoji, rekao je Jaroslav Foldine, parlamentarac vladajuće Češke socijaldemokratske

PRAG - Jaroslav Foldina, poslanik vladajuće Češke socijaldemokratske partije, u toku rasprave o predlogu Vlade Češke Republike o "Sporazumu između Češke i Kosova o izbegavanju dvostrukog oporezivanja", izjavio je da je "Kosovo Srbija".

Nakon što je dobio reč u Donjem domu češkog parlamenta Foldina je rekao:

"S obzirom na to da je proteklo izvesno vreme od poslednje rasprave, pratio sam odluke naše Vlade, a pratio sam i razvoj u međunarodnim odnosima. Ništa novo se nije dogodilo. Kao što sam i konstatovao, 2008. godine je bila doneta Rezolucija češkog parlamenta, koja je jasno rekla da nikakva država Kosovo ne postoji. Drago mi je da su se kolege u prethodnoj diskusiji pozivale na Rezoluciju češkog parlamenta u odnosu prema Krimu. Sutra bismo ovde mogli da raspravljamo o Luganskoj Republici, ili o nekoj drugoj republici. Da ne bismo uprljali ruke, preporučujem da se ova rasprava odloži i prekine. Ništa se nije promenilo, Kosovo ne postoji! Rezolucija je i dalje važeća, Kosovo je Srbija, dame i gospodo", zaključio je Foldine.

http://www.youtube.com/watch?v=DbBdq2Scmhk

Zoran Lešević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track