Čestitke povodom Bajrama

Čestitke povodom Bajrama

Društvo -
Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić čestitao je svim islamskim vernicima Bajram, istakavši da je to dan u kojem muslimani šalju poruku mira celom svetu i iskazuju pokornost Bogu radi dobra i sreće svakog čoveka

BEOGRAD, NOVI PAZAR - Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić čestitao je danas svim islamskim vernicima Bajram, istakavši da je to dan u kojem muslimani šalju poruku mira celom svetu i iskazuju pokornost Bogu radi dobra i sreće svakog čoveka.

"Bajram je radost u veri, radost u dušama ljudi koji su postom očistili svoje srce od mržnje, svoj jezik od ružna govora, svoje ruke od ružnih dela. Bajramski dani su dani radosti onima koji su iskoristili blagodati Ramazana, pa im je danas duša široka, i ruka darežljiva, i srce puno suosećanja prema porodici, siročadi, siromasima, komšijama, rođacima, te svim ljudima dobre volje", piše u čestitki.

Predsednik Izvršnog vijeća Sandžaka Sead Šaćirović čestitao je vernicima Bajram, uz želju da bajramske dane provedu sa svojim porodicama i prijateljima u miru i blagostanju, zdravlju i sreći.

Čestitku je uputio i predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević.

"Želim u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje lično ime da svim Bošnjacima i pripadnicima Islama u našoj zemlji i dijaspori poželim mubarek bajramske dane", piše u čestitki.

Džudžević je poželeo da Bajram protekne u zdravlju i dobrom raspoloženju i da učvrsti veru, dobrosusedsku toleranciju i uzajamno uvažavanje i poštovanje, a svima donese ličnu i porodičnu sreću, ljubav i blagostanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja