ČESTITKE: Artiljerija i tenkovi Vojske Srbije grmeli na vežbi Ravanica 2014!
Foto: Vojska Srbije

Pasuljanske livade

ČESTITKE: Artiljerija i tenkovi Vojske Srbije grmeli na vežbi Ravanica 2014!

Društvo -
Vežbu s bojnim gađanjem su izveli priapdnici Četvrte brigade Kopnene vojske uz sadejstvo jedinica Prve i Treće brigade Kopnene vojske, Mešovite artiljerijske brigade i 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane

ĆUPRIJA - Pripadnici Vojske Srbije danas su na poligonu “Pasuljanske livčesade” kraj Ćuprije uspešno izveli najveću ovogodišnju vežbu - “Ravanica 2014”.

Vežbu s bojnim gađanjem uspešeno je izvelo 860 pripadnika vojske na čemu su im čestitali ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.Gašić je ocenio da su pripadnici Vojske Srbije pokazli najviši stepen obučenosti u mirnodopskim uslovima i na tome im je čestitao.

“U narednom periodu biće organizovano više ovakvih vežbi na “Pasuljsnkim livadam” zarad veće stepeg obučenost vojske”, naveo on i ocenivši vežbu najvišom ocenom - odličan pet.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Diković je rekao da taktičke vežbe s bojevim gađanjem, poput današnje imaju za cilj da provere sposobnost jedica za izvršenje najsloženjih zadatka.“Uspeh vatre (gađanja) je vrlo dobar, taktički rad takođe i zaista me raduje osposobljenost... jer je ovo po prirodi i načinu dejstva zatevna vežba”, rekao je on.

Diković je istakao da Srbija može računati na svoju vojsku i da jedinica koja je izvela vežbu puno vredi.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba vežbu su ocenili vrlo dobro. Obilazeći učesnike, ministar odbrane rekao je da su danas pokazali najviši nivo obučenosti jedinica u mirnodopskim uslovima.

- Čestitam vam na tome i želim da na tom nivou ostanete još dugo, dodao je Gašić.

Vežbu, kojoj su prisustvali predstavnici vazduhoplovnih i kopnenih snaga Rusije izvelo je 860 pripadnika Vojske Srbije.

Tema vežbe bila je "Ojačani mehanizovani bataljon u napadu” a njen cilj uvežbavanje za izvršavanje taktičkih radnji i postupaka u toku izvođenja operacije.

Cilj vežbe bio je i da se unapredi obučenost komandi u procesu planiranja, organizovanja i izvođenja operacije.

Vežbu su izveli priapdnici Četvrte brigade Kopnene vojske uz sadejstvo jedinica Prve i Treće brigade Kopnene vojske, Mešovite artiljerijske brigade i 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Na vežbi je bio anagžovan i deo jedinica Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Komande za obuku.

http://www.youtube.com/watch?v=MvqXTXcKQAE
http://www.youtube.com/watch?v=OYgZTPVe-rU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja