ČETIRI SMRTI U AUDIJU: Krenuo da vidi tek rođenog sina pa poginuo!
Foto: KURIR

TRAGEDIJA: Stravična saobraćajna nesreća kod Šapca

ČETIRI SMRTI U AUDIJU: Krenuo da vidi tek rođenog sina pa poginuo!

Crna Hronika -
Nastradao i Mileta P. (20), koji je krenuo u šabačku bolnicu da vidi sina rođenog u nedelju. Amanda Marković (28), koja je od zadobijenih povreda izdahnula na licu mesta, nosila je blizance, kažu rođaci
1 / 9 Foto: KURIR

ŠABAC - Tuga do neba.Četiri osobe, među kojima je bila i trudnica, koja je, kako saznajemo, nosila blizance, poginule su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Tabanović kod Šapca. Do udesa je došlo kada je „audi Q7“ italijanskih registracija, kojim je upravljao Saša Jovanović (29), najverovatnije zbog prebrze vožnje sleteo s puta i prevrnuo se. U ovoj nesreći još dve osobe su teško povređene i one su, nakon ukazane pomoći u bolnici u Šapcu, prebačene u Beograd.Prebrza vožnjaNa licu mesta su, kako saznajemo, osim vozača Saše Jovanovića, poginuli još Amanda Marković (28), Mileta P. (20) i S. M. (22), dok su teške povrede zadobili Danijel Marković (25) i Draža J. (50).Očevici nesreće kažu da se udes dogodio oko 13.40 sati i da su svi nastradali iz obližnjeg Mačvanskog Pričinovića.- „Audi“ se kretao ka Šapcu i pretpostavlja se da je vozač išao prebrzo. Zbog toga je izgubio kontrolu nad volanom, džip je skrenuo s puta i prednjim točkom udario u betonsku propusnu cev na ulazu u dvorište. Od siline udarca točak je otpao, a automobil se nekoliko puta prevrnuo i na kraju završio na krovu. Čuo sam da su svi zajedno išli u šabačku bolnicu da vide tek rođenog Miletinog sina... Tragedija, Mileta je dobio sina, a nije stigao da ga vidi - kazao je jedan od očevidaca.Tri osobe su poginule na licu mesta, dok je jedna izdahnula sat kasnije u šabačkoj bolnici.- Sedela sam u dvorištu kad sam začula jak udarac. Pomislila sam da mi se kuća ruši, toliko je to grunulo! Tad sam ispred kapije videla slupan, auto koji se dimio, a onda sam iz vozila čula jauke - priča potresena meštanka.

Vatrogasci sekli limNa lice mesta ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći i policije.- Vatrogasci su sekli lim automobila kako bi izvukli mrtve i povređene. Krvi je bilo na sve strane, srča do kolena, svuda razbacani delovi automobila i patike. Tuga je to velika, Mileta je u nedelju dobio sina i odmah je doputovao iz Beča, gde je radio - priča naš sagovornik.On dodaje da je Saša, dan pre tragedije, prodao taj „audi Q7“, u kojem su svi izginuli.- Danas je trebalo da ga preda kupcu... Sada je kasno za sve, četiri mlada života su ugašena - priča komšija.

Komšinica: Videla sam slupan auto koji se dimio, a onda začula jauke
Komšinica: Videla sam slupan auto koji se dimio, a onda začula jauke

Džip prednjim točkom udario u betonsku cev na ulazu u dvorište, nekoliko puta se prevrnuo i završio na krovu
Džip prednjim točkom udario u betonsku cev na ulazu u dvorište, nekoliko puta se prevrnuo i završio na krovu

SUZE Rođaci ispred kuće Jovanovića SAŠA JE TREBALO DA KRSTI MILETINOG SINAMnogobrojni prijatelji i rođaci okupili su se juče ispred porodične kuće nastradalog Saše Jovanovića kako bi njegovoj porodici izjavili saučešće.- Joj, Saša, dušo mamina, šta ću sada bez tebe! Sale, sine moj - jaukala je neutešna Slavka, majka nastradalog Saše, dok ju je tešila ćerka Stana.Sašini rođaci kažu da je on u nedelju uveče proslavljao rođenje Miletinog sina i da se muzika orila do kasno u noć.- Na Vaskrs su se radovali, a sad ih više nema... Saša je trebalo da detetu da ime i da ga krsti. Bio je divan mladić, povremeno je radio u Italiji, ne znam kako će njegova majka preživeti ovu tragediju - pričaju rođaci.Prema njihovim rečima, Saša se bavio prodajom automobila, a pre nekoliko godina otac mu je poginuo u udesu u Italiji.- Šta ti je sudbina, porodica je od države Italije dobila neku odštetu i od tih para je Saša počeo da se bavi trgovinom vozila - priča rođak.

ČINJENICENAJTEŽE NESREĆEapril 2014 - Gojko Vučinić (46), njegova supruga Dragica (37), njihova deca Andrija (6) i Marija (13) i snaja Snežana (46) poginuli su kada je njihov „polo“ sleteo u Ibar u blizini Zvečanadecembar 2013 - Gordana Petrović (56) i njen sestrić Aleksandar Miljković (35) su poginuli, dok je 20 ljudi povređeno u lančanom sudaru 38 vozila na auto-putu kod Šimanovacajul 2012 - Bogica Dimitraško (22), Mile Nikolić (26), rođena braća Nenad (16) i Stevan Jankov (20), Rajko (20) i Nenad Konstantin (17) i Ilija Novakov (23) poginuli su kada se njihov „opel“ zakucao u zaustavljeni kamion na putu Pančevo - Novi Banovci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track