NAMEŠTALI: Hrvatski teniseri ojadili kladionice za pola miliona evra
Foto: Rojters

Interpol pokreće istragu

NAMEŠTALI: Hrvatski teniseri ojadili kladionice za pola miliona evra

Tenis -
Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan iz Hrvatske, te Radu Albot iz Moldavije pod sumnjom da su namestili mečeve

BUKUREŠT - Četvorica hrvatskih tenisera i jedan Moldavac koštali su rumunske kladionice oko pola miliona evra prošle sedmice. Kladionice su tih dana primile desetk uplata na tačan rezultat pet mečeva u kojima su nastupali Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan iz Hrvatske, te Radu Albot iz Moldavije.

Svih pet mečeva je završeno rezultatom 2:0 za rivale ove petorice tenisera, pa su kladionice podnele prijavu rumunskim vlastima i Interpolu. Očekuje se pokretanje istrage.

Nije prvi put da se hrvatski teniseri dovode u vezu sa nameštanjem mečeva. Antonio Veić je i ranije bio pod istragom, posle pobede nad Kanjasom u Zagrebu 2009. godine, a nedavno su se na crnoj listi Jednice za teniski integritet našli Marin Čilić i Ivo Karlović. Pre osam godina na proveru su morali da idu Roko Karanušić i Saša Tuksar zbog iznenađujućeg ispadanja na turniru u Donjecku.Sumnjivi mečevi:Hajder Mauer - Veić 6:3 6:3 (Poznanj)Sousa - Albot 6:1 6:2 (Poznanj)Karuso - Mektić 6:3 6:2 (Rekanati)Sing - Marcan 6:4 6:4 (Bingamton)Bosel - Androić 6:4 6:4 (Grenbi)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track