Cezar salata
Foto: Shutter

Cezar salata

Recept dana -

Sastojci♦ 1 glavica salate♦ 200 g pilećih grudi♦ 100 g dimljene slanine♦ 3 čena belog luka♦ sok od 1 limuna♦ maslinovo ulje♦ so, biber♦ 5 kašika majoneza♦ 2 kriške tosta♦ parmezanPripremaSlaninu sitno naseckati i pržiti je nekoliko minuta na tiganju bez dodavanja masnoće (ne sme biti prepržena). Potom je izvaditi i staviti na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. U istom tiganju propržiti tost prethodno nasečen na sitne kocke i pomešan sa iseckanim belim lukom. Na roštilj-tiganju ispeći pileće meso isečeno na trakice. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna, dodati so i biber i preliti preko salate, koju ste prethodno dobro oprali i naseckali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomešati i na kraju posuti parmezanom.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Sastojci1 glavica salate200 g pilećih grudi100 g dimljene slanine3 čena belog lukasok od 1 limunamaslinovo uljeso, biber5 kašika majoneza2 kriške tostaparmezanPripremaSlaninu sitno naseckati i pržiti je nekoliko minuta na tiganju bez dodavanja masnoće (ne sme biti prepržena). Potom je izvaditi i staviti na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. U istom tiganju propržiti tost prethodno nasečen na sitne kocke i pomešan sa iseckanim belim lukom. Na roštilj-tiganju ispeći pileće meso isečeno na trakice. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna, dodati so i biber i preliti preko salate, koju ste prethodno dobro oprali i naseckali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomešati i na kraju posuti parmezanom.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track