Lider DS popušta Đilasu

Čistka u DS: 5. oktobra smena potpredsednika?!

Politika

Autor:

Boris Tadić spreman je da žrtvuje neke potpredsednike da bi spasao DS od cepanja. Izborna skupština verovatno 5. oktobra

Boris Tadić, Dragan Đilas, cepanje DS, smena potpredsednika, Dušan petrović, Dra

Tadiću bi ovo bio drugi put da čisti stranku od kompromitovanih ljudi

BEOGRAD - Čistka.
Predsednik DS Boris Tadić spreman je da žrtvuje neke potpredsednike stranke kako bi spasao partiju od cepanja, ali i zadržao lidersku poziciju, saznaje Kurir. Tadić još nije odredio datum vanredne izborne skupštine DS, ali, kako nam je rečeno u vrhu te stranke, razmatra se ideja da bude zakazana, simbolično, 5. oktobra.

- Svima je jasno da nema mnogo vremena da se izvrši reforma stranke. Zasad sve ukazuje da će doći do dogovora između Tadića i Đilasa, jer svako drugo rešenje vodi ka haosu u DS - kaže izvor Kurira iz ove stranke.

On otkriva da su na sednici Predsedništva stranke samo dvojica funkcionera zatražila održavanje izborne skupštine DS.

- Petrović, Šutanovac i Trivanova komentarisali su da je to nepotrebno jer bi to, navodno, dovelo do raspirivanja sukoba. Đilas i Pajtić ću ćutali, a Tadić nije odbacio tu mogućnost - navodi naš sagovornik.

Podsećamo, Kurir je u jučerašnjem broju objavio saznanja da je Đilas dao Tadiću rok od dve nedelje da očisti stranku od onih koji su je kompromitovali lošim izbornim rezultatima i aferama, ili da će je napustiti i osnovati novu. To do sada niko od čelnika DS nije demantovao.

B. Bojić - S. Mališić

Đilasu najvažnije da stranka ponovo stane na svoje noge zoom Đilasu najvažnije da stranka ponovo stane na svoje nogePetrović: DS je važniji od svakog člana

Dušan Petrović, jedan od potpredsednika čiju smenu zahteva Đilas, kaže za Kurir da je na mesto potpredsednika DS izabran većinskom voljom skupštine stranke.

- Ako se u procedurama koje su predviđene statutom pokaže da je ova većinska volja promenjena, naravno da više neću obavljati ovu funkciju. DS je formirana da bi bila politički instrument stvaranja evropske moderne Srbije. To je jedini siguran put da svaki naš građanin dođe do prilike za dobar život - navodi Petrović i dodaje da je više od četiri petine građana jasno na izborima reklo da želi da zemlja postane punopravan član EU što pre:

- To je velika strateška pobeda DS. Mnogo je manje važno da li je stranka danas u opoziciji ili na vlasti. Zbog ovoga je DS važnija od svakog svog člana.

Ješić: Tadić i Đilas blizu dogovora

Potpredsednik Vlade Vojvodine i član DS Goran Ješić smatra da je Tadić spreman da napravi čistku unutar svojih redova za dobrobit stranke.

- Ne sumnjam da je Đilas tražio od Tadića da se iz stranke isključe svi koji su je kompromitovali lošim izbornim rezultatima i raznim aferama. Na kraju krajeva, to je za dobrobit Demokratske stranke. Pretpostavljam da su njih dvojica već razgovarala o tome i da su došli do određenih zaključaka - rekao je Ješić za Kurir.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (104)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • pavlos

  pavlos

  petrovic sutanovac trivan tadic ista fela nek se organizuju sad kako hoce!!! samo procesuirati sve koje su prekrsili zakon ne samo sto nisu vise u vlasti nego lepo neka objasne sada kako i odakle su dosli do kapitala verujem da ni jedno od njih ne zna sta ima na cija imena! oduzeti imovinu koja je stecena nelegalno! i naravno pod tackom obavezno ni ... više kakve narukvice ako se dokaze da su zloupotrebili sluzbeni polozaj da protiv pravno steknu imovinu!

  82 Odgovori 
 • Slavobor

  Slavobor

  Tadić neće imati hrabrosti da bilo šta učini. Ponašaće se onako neodlučno kao predsednik države dok je bio. Zato se kaže kakav predsednik takva stranka.

  79 Odgovori 
 • bruka i sramota

  bruka i sramota

  kad vidim ovog namazanog petrovica i sukija a narocito trivanku dodje mi da bacim peglu.toliko su se smucili narodu da je to prosto neverovatno a jos uvek daju izjave koje ni pas s maslom nemoze progutati ?!

  66 Odgovori 

Poslednji komentar

 • miodrag

  miodrag

  Tadic se nigde ne pojavljuje, nema ih vise da se oglase, svasta se izgleda desava, sad se svadjaju oko novca ko je koliko vajdio i kako za vreme vlasti. Dok se oni svadjaju, u Srbiji se mnogo toga desava, otkrivaju se razne afere, nalaze se nova trzista za nase poljoprivredne proizvode, uglavnom polako ali sigurno krece na bolje.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Političari u Srbiji i Albaniji imaju priliku da odmerenim i odgovornim izjavama daju pozitivan doprinos Denis Kif ambasador Velike Britanije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!