ČLAN DESNOG SEKTORA: Pucao sam ispred restorana Mafija, ali ne da bih ubio!
Foto: Facebook

Preti mu doživotna robija

ČLAN DESNOG SEKTORA: Pucao sam ispred restorana Mafija, ali ne da bih ubio!

Planeta -
Šef gradske administracije Kijeva Bogdan Dubas, pokušao je da me pretrese i proveri paket koji sam nosio. Kada sam odbio, došlo je do sukoba. Mislio sam da pucam u zemlju, naveo je osumnjičeni Andrej Kozjubčik (30)

KIJEV - Aktivista ultradesničarske organizacije Desni sektor Andrej Kozjubčik (30), koji je uhapšen zbog nedavne pucnjave ispred restorana "Mafija" u Kijevu, kada su ranjene tri osobe, u policiji je izjavio da nije nameravao da ubije bilo koga.

Kako je ispričao, do obračuna je došlo kada je ranjeni šef gradske administracije Bogdan Dubas, pokušao da ga pretrese i proveri paket koji je nosio, prenosi Unian. "Kada sam odbio da mu dozvolim, došlo je do sukoba. Bio sam isprovociran i pucao sam iz pištolja za koji nemam dozvolu", ispričao je Kozjubčik, prenosi Unian.

Na pitanje odakle mu oružje, osumnjičeni je odgovorio da ga je pronašao.Kozjubčik je dodao da se, nakon sukoba, dobrovoljno predao policiji i da nije želeo da ubije bilo koga."Nisam ni u koga nišanio. Izgledalo mi je kao da pucam u zemlju".

S druge strane, tužilac Jaroslav Ševčenko Zaharčenko je naveo da video snimak vatrenog obračuna jasno pokazuje šta se zapravo dogodilo. "Video jasno pokazuje kako je zločin počinjen. Na temelju dokaza nema sumnje da su hici ciljano ispaljeni i da se radilo o pokušaju likvidacije".

Osumnjičenom je određen pritvor, a on se suočava sa doživotnom kaznom zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track