Ćorka za Nalbandijana

Argentinca stiže pravda

Ćorka za Nalbandijana

Tenis -
Pokrenuta istraga protiv Nalbandijana zbog udaranja sudije na turniru u Kvinsu

Rešetke u najavi.Londonska policija pokrenula je zvaničnu istragu povodom incidenta u finalu turnira u Kvinsu, kada je David Nalbandijan povredio linijskog sudiju. Upravo je linijski sudija Endru Makdugal podneo prijavu policiji zbog fizičkog napada, pa je londonska policija po službenoj dužnosti otvorila istragu povodom ovog slučaja.Prve sankcije Nalbandijan je dočekao već na terenu, pošto je glavni sudija Fergus Marfi momentalno prekinuo meč i dodelio titulu Marinu Čiliću, a Argentinac je ostao i bez bodova osvojenih na turniru, kao i bez novčane nagrade (oko 57.000 dolara) za dolazak do finala. Sada je na redu ATP, koji po pravilu žestoko kažnjava izgrednike i vodi računa o ponašanju tenisera na terenu. U najboljem slučaju, Nalbandijan će biti suspendovan na osam nedelja, a najverovatnije će dodatno isprazniti novčanik, i to za 10.000 do 25.000 dolara. U najgorem slučaju mogao bi da završi i iza rešetaka zbog nanošenja povreda službenom licu na sportskom borilištu.- Znam da sam pogrešio, izvinjavam se sudiji. Nisam želeo da uradim tako nešto, ali svi se mi ponekad iznerviramo i teško se kontrolišemo. Možda je kazna pravedna, zaslužio sam da platim za ono što sam uradio - rekao je Argentinac, ali njegovo izvinjenje, po svemu sudeći, neće imati uticaj prilikom određivanja kazne.

David Nalbandijan
David Nalbandijan

Ovde će David morati na ispitivanje
Ovde će David morati na ispitivanje

http://www.youtube.com/watch?v=-qEFvFWKKNA

U Melburnu radila flašaNapad na sudiju u finalu Kvinsa nije prvi incident koji je napravio Nalbandijan. Pre samo šest meseci on je u Melburnu flašom vode gađao člana osoblja, a posvađao se i s glavnim sudijom Kaderom Nunijem, koji mu nije dozvolio da traži čelindž. Tada je ostao kratak za 8.000 dolara, ali ga ta kazna očigledno nije naučila pameti.

Ostao bez VimbldonaDavid Nalbandijan će, ukoliko ga ATP kazni sa samo osam nedelja suspenzije, sigurno propustiti najvažniji turnir ovog dela sezone - čuveni grend slem u Vimbldonu. U zavisnosti od visine kazne, Argentinac bi mogao da ostane i bez učešća na Olimpijskim igrama u Londonu, a sigurno je da neće nastupiti na nekoliko manje značajnih turnira poput Istborna, Štutgarta, Hamburga i Los Anđelesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track