ČOVEK SA NAJVEĆIM NOSEM NA SVETU: Naše različitosti su naše prednosti!

ČOVEK SA NAJVEĆIM NOSEM NA SVETU: Naše različitosti su naše prednosti!

Ludi svet -
Šezdesetosmogodišnji Ozurek je sa svojim nosem dugim 8,8 centimetara ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najdužim nosem na svetu

Mehmet Oziurek iz turskog grada Artvina je svetski rekorder po dužini nosa, a ova "laskava" titula mu je obezbedila slavu, ali i dobre prihode od snimanja reklamnih spotova za različite kompanije.

Šezdesetosmogodišnji Ozurek je sa svojim nosem dugim 8,8 centimetara ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najdužim nosem na svetu, a trenutno u Istanbulu snima reklamu za jednu kompaniju koja proizvodi belu tehniku.

U razgovoru sa novinarom, Oziurek je pre polaska iz rodnog Artvina u Istanbul kazao da će pored snimanja reklamnog spota, u Istanbulu učestvovati i na manifestaciji Dani promocije Artvina.

"Ja sam već 17 godina čovek sa najdužim nosem u svetu. Sa jednom kompanijom iz Istanbula sam potpisao predugovore o snimanju reklame i to bi trebalo biti realizovano ovih dana", kazao je Oziurek.

Istakavši da je i ranije imao role u jednoj reklami i dva filma, Oziurek je kazao da su televizije iz Turske, Italije i Južne Koreje o njemu snimale i objavljivale dokumentarne filmove.

"Dokumentarni film o meni u Južnoj Koreji prikazan je 2005. godine i pobrao je sve simpatije tamošnje javnosti. Potom su me posetile i druge južnokorejske televizije. U julu ću najverovatnije i sam putovati u tu zemlju", kazao je Oziurek.

Naglasivši da ga sugrađani u Crnomorskoj regiji veoma vole i poštuju, Oziurek je kazao da je svestan da je fizičkim izgledom drugačiji, ali da svojom duhovnom snagom koristi svaku priliku da svoje fizičke razlike ne gleda kao mane, već kao prednosti i da bude promotor dobrih strana života.

"Bog nas je sve stvorio i mi smo svi Njegova lepa stvorenja. Naše različitosti su naše prednosti", poručio je Oziurek.

(Oslobodjenje.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track