ČOVIĆ: Ni Milošević me nije udario, a kamoli Džajić!

ČOVIĆ: Ni Milošević me nije udario, a kamoli Džajić!

Fudbal -
Svojevremeno ni Slobodan Milošević me nije udario, a kamoli Džajić, da jeste, vratio bih mu barem tri puta - rekao je Čović

BEOGRAD - Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je u emisiji "Utisak nedelje" da se ne smatra odgovornim za incident koji se dogodio na Marakani.

On je odlučno demantovao tvrdnje da ga je predsednik kluba Dragan Džajić udario u incidentu na stadionu u sredu.

"Svojevremeno ni Slobodan Milošević me nije udario, a kamoli Džajić. Da jeste, vratio bih mu barem tri puta. Džajić je bio uzrujan i krenuo je na mene, pokušao da me udari, ali nikakve tuče nije bilo, kako su zlonamerno preneli pojedini mediji. Ja incident nisam inicirao, došlo je do razlika u načinu rada i to nije ništa strašno. Taj incident bi trebalo zaboraviti u interesu Crvene zvezde ", izjavio je Čović gostujući u emisiji "Utisak nedelje""Ja sam bio fizički učesnik incidenta, ali ja nijednu reč nisam rekao, nijedan potez nisam napravio da bi izazvao incident, zato se ne smatram odgovornim", rekao je Čović i kasnije ponovio:"Nisam nikoga psovao, niti sam ušao u fizički obračun!"

On je dodao da je Crvena zvezda "veliki sistem koji je žestoko propao".

"Ako ne postavimo dogovore kako treba, doživećemo još goru sudbinu nego pre šest meseci. Sukob nije počeo u sredu, počelo je oko fonda za pomoć Crvenoj zvezdi, ja nisam ništa hteo da radim bez dogovora s njim. Problemi su proistekli kada nismo uspeli da dovedemo dva igrača i nismo krenuli u deblokadu računa", istakao je potpredsednik crveno-belih, podsetivši da klub ima svoju fondaciju.

"Zamena je teza, ja nikad nisam pozivao bivše Zvezdine igrače da pomognu novčano. Mi moramo da radimo na nov način, ovo su nova vremena i mora da se radi po ceo dan da bi se zaradio novac, svi moraju da budu maksimalno mobilisani. Neophodna je efikasnost u radu", istakao je Čović, dodajući da je incident na Marakani predimenzioniran.

"Ne mislim da je to nešto najstrašnije. Sada imamo mnogo bolje stanje u klubu nego kad smo došli, a da bi bilo još bolje mora da se radi. Uspeli smo da skinemo dug za 4,5 miliona evra, ali moramo biti svesni da ne živimo više u starom vremenu. Nismo otišli u stečaj samo zahvaljujući toleranciji državnih organa. Da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nije pomogao Crvena zvezda bi potonula. Došla je Radna grupa, krenulo se sa analizama, sanacijama. Ne treba, naravno, zaboraviti da Vučić obezbeđuje pomoć i Partizanu", rekao je Čović.

Čović je istakao da nema nameru da napusti Marakanu."Krv sam propljuvao ova dva meseca za fudbalski klub i nemam nameru da napuštam Crvenu zvezdu!", rekao je Čović.Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda istakao je na neki način može da razume reakciju Džajića i da nije čuo legendu Zvezde da je rekao da podnosi ostavku."Neću više da pričam o Džajiću. On je legenda fudblskog kluba Crvena zvezda, mnogo je zadužio klub, ali legende su legende a posao je posao", rekao je Čović i dodao:"Znam kroz kakav težak period je ranije prošao, ja sam javno osuđivao to što su mu priredili tada i pokušavam da razumem njegovu reakciju"."Ja nisam čuo Džajića da je rekao da podnosi ostavku kad je izlazio iz Zvezde. Ja sam spreman da napravim mali korak da profunkcionišemo ali neću nikoga da molim."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track