ČOVIĆ PREDLAŽE: Nacionalni stadion izgraditi u Železniku
Foto: Fejsbuk

Ideja

ČOVIĆ PREDLAŽE: Nacionalni stadion izgraditi u Železniku

Fudbal -
Postojeće igralište ima dobar infrastrukturni potencijal i može lako da se proširi, smatra potpredsednik Crvene zvezde

BEOGRAD - Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da bi nacionalni stadion mogao da se izgradi u Železniku, na mestu sadašnjeg igrališta istoimenog nižerazrednog kluba.

"Stadioni Crvene zvezde i Partizana treba da ostanu na raspolaganju klubovima, ali da pored sportske dobiju i poslovnu funkciju. Nacionalni stadion mogao bi da se izgradi u Železniku, na mestu već postojećeg igrališta koje ima dobar infrastrukturni potencijal i može lako da se proširi", rekao je Čović.

Izgradnja nacionalnog stadiona, kapaciteta većeg od 50.000 mesta, jedna je od popularnih tema u poslednje vreme. Više puta o toj temi je pričao predsednik FSS Tomislav Karadžić, a otvorenu podršku za taj projekat je dobijao od bivših ministarki za omladinu i sport Snežane Marković Samardžić i Alise Marić.

Do sada smo čuli nekoliko ideja, jedan predlog je da se u te svrhe renoviraju stadioni Crvene zvezde ili Partizana, drugi da se izgradi novi stadion na obodu Beograda i treći da stadion nikne u Staroj Pazovi gde je izgrađena kuća fudbala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track