AFERA BULEVAR: Optužen Đilasov bivši menadžer!
Foto: Marina Lopicic, Dado

Malverzacije će dobiti sudski rasplet

AFERA BULEVAR: Optužen Đilasov bivši menadžer!

Crna Hronika -
Protiv Aleksandra Bijelića i još osmoro ljudi podignuta optužnica zbog malverzacija tokom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra

BEOGRAD - Protiv Aleksandra Bijelića, bivšeg gradskog menadžera i funkcionera DS, podignuta je optužnica zbog malverzacija prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, kojima je budžet Beograda oštećen za oko šest miliona evra!Optužnicom za aferu „Bulevar“, o čemu je Kurir prvi pisao, obuhvaćeni su i Marko Blagojević, bivši direktor Agencije za investicije i stanovanje Grada Beograda, Slavko Božić i Nada Ćubić, suvlasnici firme „Balkan gradnja“, kao i još pet osoba.

Kurir, 24. oktobar 2012.
Kurir, 24. oktobar 2012.

Namestili tenderPreduzeće „Balkan gradnja“ je, kako je Kurir pisao, favorizovano na tenderu za rekonstrukciju Bulevara, dok su druge firme, koje su bile mnogo povoljniji ponuđači, izuzete iz procesa javne nabavke.- Bijelić je od 16. septembra do 22. decembra 2009,u dogovoru sa suvlasnicima „Balkan gradnje“, naložio Blagojeviću i njegovom pomoćniku da sprovedu postupak javne nabavke za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra. Formirali su komisiju za rekonstrukciju, da bi potom članove podstrekavali da taj posao dodele upravo toj firmi - kaže izvor Kurira iz pravosuđa.

Kurir, 5. decembar 2012.
Kurir, 5. decembar 2012.

Bijelić u kućnom pritvoruRekonstrukcija je na kraju završila u rukama „Balkan gradnje“, iako je najpovoljniji ponuđač bilo preduzeće „Svitelski“.- Od tri ponuđača izabrana je firma koja je za čak šest miliona evra bila skuplja od druge dve, a za isti iznos naneta je šteta Gradu. „Balkan gradnja“ je, međutim, od tog posla profitirala, zaradila je više stotina miliona dinara, dok je ukupna vrednost posla bila oko 11 miliona evra - kaže naš sagovornik. Bjeliću je juče ukinut pritvor i istovremeno mu je određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno određen mu je kućni pritvor.

Kurir, 24. decembar 2012.
Kurir, 24. decembar 2012.

ČINJENICEUzeli šest miliona evra- rekonstrukcija trajala od 3. marta do 30. avgusta 2010.- od tri firme koje su bile ponuđači izabrana „Balkan gradnja“- Firme „Svitelski“ i „Por“ ponudile da posao urade za 1,1 milijardu dinara- „Balkan gradnja“ za isti posao dobila 1,7 milijardi dinaraKo je na optužnici- Aleksandar Bijelić, bivši gradski menadžer- Marko Blagojević, direktor Agencije za investicije- Radovan Drča, Blagojevićev pomoćnik- Danka Šotra, predsednica Komisije za nabavku radova- Elizabeta Troha, član komisije- Slobodan Stević, član komisije- Slavko Božić, suvlasnik „Balkan gradnje“- Nada Ćubić, suvlasnik „Balkan gradnje“- Mile Zekić, direktor „Balkan gradnje“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track