AFERA FIOKA: Dragiši Simiću preti zatvor jer je cepao prijave

Gresi bivšeg prvog saobraćajca stižu na naplatu

AFERA FIOKA: Dragiši Simiću preti zatvor jer je cepao prijave

Crna Hronika -
Tužilac na čekanju unutrašnja kontrola privodi kraju istragu o zloupotrebama, posle čega će slučaj biti prosleđen tužilaštvu. Ako bude optužen, Simiću preti robija do 12 godina

BEOGRAD - General Dragiša Simić, koji je do pre nekoliko meseci bio načelnik Uprave saobraćajne policije, zbog brojnih zloupotreba koje je počinio dok je bio na funkciji mogao bi da bude osuđen i do 12 godina zatvora.Kako je Kurir objavio, Unutrašnja kontrola policije završava istragu o navodima da je Simić brojnim ličnostima sa estrade opraštao saobraćajne kazne, a kako saznajemo, protiv njega se vode i druge istrage.

Uživala privilegije... Ljupka Stević
Uživala privilegije... Ljupka Stević

Zloupotreba položaja- Čim bude završeno prikupljanje dokaza, oni će biti poslati u tužilaštvo, koje odlučuje o daljem toku postupka. Nema sumnje da je reč o krivičnom delu zloupotrebe službenog položaja, čime je direktno naneta šteta budžetu Srbije - objašnjava dobro obavešteni izvor Kurira.Podsetimo, pevačice Ana Bekuta i Biljana Sečivanović, harmonikaš Mirko Kodić, supruga Harisa Džinovića Melina, kao i bivši fudbaler Mateja Kežman samo su neki od onih čije je, kako se sumnja, prekršajne prijave Simić sklanjao u fioku dok ne zastare.Kako navodi sagovornik Kurira, od toga kolika je šteta načinjena budžetu, zavisi i kolika bi zatvorska kazna mogla da preti Dragiši Simiću.- Kazna do pet godina zatvora zaprećena je za zloupotrebu koja je prouzrokovala štetu za budžet do 450.000 dinara, do 1,5 miliona dinara je osam godina zatvora, dok je za zloupotrebu „tešku“ više od 1,5 miliona zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora - kaže naš izvor.Prema njegovim rečima, „slučaj fioka“ nije jedini greh Simića koji se istražuje.- Proveravaju se i sve okolnosti već poznate afere „bentli“. Automobil koji je oduzet od "šarićevca" Bobana Stoiljkovića Simiću je bio dat na korišćenje. Sumnja se da je on skupoceno vozilo davao na korišćenje pevačici Ljupki Stević, koja ga je na kraju i slupala - kaže izvor Kurira.

Fingirao štetu Proverava se i da li je Simić preko svojih saradnika izdejstvovao da se, posle udesa koji se dogodio u Južnom bulevaru 28. aprila 2012, unese da je on upravljao kolima, kao i da je fingirao štetu.- Prijavljeno je da je šteta na „bentliju“ samo 150.000 dinara, iako se sumnja da je pravi iznos bio gotovo 50.000 evra. Nakon udesa, on je „bentli“ skrivao više od dve godine po servisima u Beogradu, u nadi da će tako sakriti šta se desilo i izbeći krivicu - rekao je naš sagovornik.

PrikrivaoGENERAL LAGAO POLICIJUDragiša Simić, prikrivanjem štete na „bentliju“, kako navodi sagovornik Kurira, pokušao je da izbegne krivičnu odgovornost.- Po zakonu, kad je šteta u sudaru veća od 200.000 dinara, policija podnosi krivičnu prijavu protiv vozača ili se obaveštava tužilac. To je po svaku cenu hteo da izbegne. Drugi razlog je to što „bentli“ nije imao kasko osiguranje, pa bi popravku morao da plati iz svog džepa - objašnjava naš sagovornik.Vozikao se po SrbijiSTIGAO I NA VAŠARRedakcija Kurira ranije je objavila fotografije čuvenog „bentlija“ na vašaru u Smederevu.- Fotografija na kojoj Simić stoji pored „bentlija“ nastala je na vašaru u Smederevu. Sumnjamo da je tamo išao zbog policijskog posla - kaže izvor Kurira.Šta je sve Simić radio- Čuvao saobraćajne prijave protiv poznatih ličnosti dok ne zastare- Privatizovao automobil „bentli“, koji je Saobraćajna policija trebalo da koristi kao „presretača“- Ljupka Stević slupala „bentli“, ali je Simić rekao da je on vozio- Umanjio štetu na vozilu kako ne bi bio pokrenut krivični postupak- Automobil „sklonio“ u servis, u kom je stajao dve godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track