AKCIJA MAPED: Sedmoro uhapšeno zbog švercere droge, jedan u bekstvu!
Foto: REUTERS

Pretres na 10 lokacija

AKCIJA MAPED: Sedmoro uhapšeno zbog švercere droge, jedan u bekstvu!

Crna Hronika -
U okviru akcije Maped izvršeni su i pretresi na 10 lokacija na kojima je pronađeno više od 11 kilograma skanka, a zaplenjena je i veća količina oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava

BIJELJINA - Policija od ranih jutarnjih sati vrši pretrese na deset lokacija na području Bijeljine, u objektima osam osumnjičenih osoba, zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droge i oružja. Akciju izvode pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbednosti (CJB) Bijeljina, uz angažovanje jedinica za podršku Bijeljina i Zvornik, potvrdila je portparolka CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Ova operativna akcija, kodnog naziva "Maped", usmerena je, kako je dodala, na suzbijanje krivičnih dela neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Sedam osoba je uhapšeno u BiH, na području Šekovića i Osmaka, zbog sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge i oružja.Jedan od uhapšenih je državljanih Hrvatske, dok je jedna osoba u bekstvu, a radi se o državljaninu Austrije.

U okviru akcije "Maped" izvršeni su i pretresi na 10 lokacija, rekla je portparol Centra javne bezbednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Kako je istakla, dosad je u pretresima pronađeno više od 11 kilograma skanka, a zaplenjena je i veća količina oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Policija i dalje pretresa nekoliko lokacija, a radnje se preduzimaju po naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, u saradnji i uz koordinaciju okružnih tužilaštava Bijeljine i Istočnog Sarajeva, objavili su lokalni mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track