AKCIJA NA KOSOVU: Specijalci uhapsili 12 imama i džihadiste
Foto: Kosovo, Hapsenje, Printskrin

Privedeno 15 osoba

AKCIJA NA KOSOVU: Specijalci uhapsili 12 imama i džihadiste

Crna Hronika -
Među uhapšenima je političar Fuad Ramići, predsednik partije Islamski pokret jedinstva i imam Velike džamije u Prištini Šefćet Krasnići, koji je nedavno saslušan u policiji

PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je jutros 15 osoba osumnjičenih za terorizam, prenose prištinski mediji.

Među uhapšenima je političar Fuad Ramići, predsednik partije "Islamski pokret jedinstva" (LISBA) i imam Velike džamije u Prištini Šefćet Krasnići, koji je nedavno bio saslušan u policiji, navode mediji pozivajući se na policijske izvore. Policija je, kako navode, pretresla kuće Ramićija i Krasnićija u Prištini.

Mediji, takođe, navode da je uhapšen i hadžija iz Mitrovice Ekrem Avdiju i nekoliko imama sa Kosova.

Portal Koha prenosi da je u Kačaniku uhapšen Š.K. (24) prijatelj Ljavder Muhadžerija koji se priključio džihadistima Islamske države i brutalno ubijao u Siriji, a koji je u avgustu ubijen u borbama sa kurdskim odbrambenim snagama. Akcija hapšenja je u toku, a izvode je Antiterorističke specijalne jedine kosovske policije.

1. Sabahudin Selimi, hodža iz Vitine. 2. Enes Goga, glavni imam Islamske zajednice u Peći. 3. Erol Nesimi, hodža 4. Idriz Bilibani, hodža iz bošnjačke zajednice 5. Leonard Ruli, samozvani Ebu Beker Ruli, hodža iz Prizrena. 6. Dardan Đuka (Gjuka), imam iz Peći 7. Šefćet Krasnići, rođen 20.6.1966. u selu Sibovac kod Obilića, predavač na Fakultetu islamskih studija (FIS) u Prištini, istovremeno i imam Velike džamije u Prištini.

http://www.youtube.com/watch?v=t6rvRFi-xjs
8. Šefki Koraći, imam u Kačaniku. 9. Mazlam Mazlami, živi u Prizrenu, imam džamije u Jeni Mahali. 10. Bedri Robaj, imam u improviziranoj džamiji u naselju Dardanija u Prištini 11. Ekrem Avdiu, rođen18. jula1971. u Mitrovici, imam i predavač u džamiji u naslju ‘Tavnik', član Odbora islamske zajednice u Mitrovici. 12. Enis Rama, rođen 12. juna 1976. u Mitrovici, gde održava redovna nedjeljna predavanja kao imam džamije 'Isa Beg' u Mitrovici; glavni urednik Peace TV Shqip. 13. Fuad Ramići, rođen 26. marta 1960. u Požaranu, opština Vitina. Trenutno predsednik Islamskog pokreta Bashkohu – LISBA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track