ALASI NESTALI BEZ TRAGA: Renato Grbić poslednji video dvojicu pecaroša
Foto: Marina Lopičić

Daj bože da ih nađu žive i zdrave

ALASI NESTALI BEZ TRAGA: Renato Grbić poslednji video dvojicu pecaroša

Crna Hronika -
U četvrtak uveče Nemanja je s prijateljem bio kod mene. Potom su krenuli ka Adi Huji da love ribu, kaže Renato Grbić

BEOGRAD - Beogradska policija četvrti dan traga za mladim alasom Nemanjom Nestorovićem (27) i njegovim prijateljem Zoranom Petkovićem, kojima se od 4. septembra gubi svaki trag. Rečni policajci pretražuju Dunav, jer su ribari poslednji put viđeni kako čamcem isplovljavaju ka Adi Huji i Višnjici.Nemanju i njegovog druga Zorana poslednji je video čuveni beogradski alas Renato Grbić, koji je dosad iz reke spasao 26 života.

Odmalena na Dunavu...Nemanja Nestorović
Odmalena na Dunavu...Nemanja Nestorović

Nemanja pred ženidbom- Nemanja je moj drug. Rođen je i odrastao na Dunavu. Dva dana zaredom dolazio je kod mene na splav. I u četvrtak uveče je bio kod mene s prijateljem Zoranom, koga sam tad upoznao. Pričali smo, zezali se... Potom su hteli da pređu obalu iako je već pao mrak. Nameravali su da bacaju strukove i love ribu - kaže Grbić za Kurir.On dodaje da je sledećeg jutra saznao da su Nestorović i Petković nestali.- Rekli su mi da im se ne javljaju na telefon i da je pronađen automobil Nemanjinog prijatelja. Daj bože samo da ih nađu žive i zdrave. Rizično je noću isplovljavati. Ja se plašim brodova baš zbog mraka. Lako može da se desi da čamac podleti pod neku baržu. Najgore je što Nemanja ne zna da pliva - kaže Renato.Nestorović je najmlađi dunavski alas, a ljubav prema ribarstvu nasledio je od dede i oca.- Nemanja se posle škole odlučio za ribarstvo. Reka je njegov život. Ima devojku i pred ženidbom je. Nadam se da će se sve dobro završiti, da će njega i Zorana naći žive i zdrave i da će potom stupiti u brak - kaže Nestorovićev prijatelj, s kojim smo juče razgovarali. Kako kaže, s mladim alasom se poslednji put čuo 4. septembra oko 20 sati.

Pomagao Nestoroviću... Zoran Petković
Pomagao Nestoroviću... Zoran Petković

Telefoni nedostupni- Rekao mi je da je u poslu i da ga zovem za desetak minuta. Međutim, kasnije se nije javljao na telefon. Znao je da ribari po celu noć, pa nam ništa nije bilo čudno. Međutim, ni sledećeg dana se nije vraćao kući, zvali smo ga, ali su i njegov i Zoranov mobilni telefon bili nedostupni - priča naš sagovornik.Drug mladog alasa na benzinskoj pumpi na Adi Huji našao je parkiran Petkovićev automobil, a ceo slučaj odmah je prijavljen policiji.

Nestali... Zoran i Nemanja
Nestali... Zoran i Nemanja

PotragaSMEDEREVO I PANČEVO TRAGAJU ZA RIBARIMAPored beogradske, u potragu su uključene i smederevska i pančevačka policija.- Nezavisno od vremenskih uslova i porasta vodostaja Dunava, potraga za Nestorovićem i Petkovićem se nastavlja. Službenici su na terenu i tokom noći, ali nažalost, od njih zasad nema ni traga ni glasa. Ni čamac još nije nađen - kaže izvor Kurira iz policije.

- Nestorović i Petković sedeli na splavu Renata Grbića- uveče čamcem isplovili ka Adi Huji- Nemanjin prijatelj se s njim poslednji put čuo oko 20 sati- sledećeg dana na Adi Huji nađen Petkovićev automobil- i Petkovićev i Nestorovićev mobilni telefon bio nedostupan

Najmlađi beogradski ribarULOVIO SOMA OD 80 KILOGRAMANemanja Nestorović je u aprilu 2008, kad je imao samo 21 godinu, ulovio soma teškog 80 kilograma. Zajedno s alasom Vladimirom Ninkovićem, osim tog „kapitalca“, u razmaku od svega desetak dana uspeo je da ulovi još jednog soma teškog 60 kilograma i šarana od 15 kilograma.

Ribario iz ljubaviPETKOVIĆ RADI NA RTSZoran nije profesionalni alas, zaposlen je na RTS na poslovima scenske realizacije. On je samo povremeno pomagao Nemanji kad krene u ribolov, kao što su to činili i drugi njegovi prijatelji - kaže Nestorovićev drug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track