APELACIONI: Ponovo ukinuto rešenje o produženju pritvora Radonjiću i Romiću!
Foto: Zorana Jevtić

Ostaju iza rešetaka do nove odluke suda

APELACIONI: Ponovo ukinuto rešenje o produženju pritvora Radonjiću i Romiću!

Crna Hronika -
Apelacioni sud je uvažio žalbu odbrane jer u rešenju nisu dati konkretni razlozi za osnov produženja pritvora a to je uznemirenje javnosti, rekla je branilac Radonjića i Romića Zora Dobričanin Nikodinović

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ponovo je ukinuo rešenje Specijalnog suda kojim je produžen pritvor dvojici osumnjičenih bivših pripadnika Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, okrivljenim za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije 1999. godine, ali oni ostaju u pritvoru do nove odluke suda.

- Apelacioni sud je uvažio žalbu odbrane jer u rešenju nisu dati konkretni razlozi za osnov produženja pritvora a to je uznemirenje javnosti - rekla je branilac Radonjića i Romića Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona je ukazala da je uznemirenje javnosti jedini osnov zbog kog su njeni klijenti još u pritvoru, od hapšenja 13. januara, navodeći da je jako teško opravdati uznemirenje javnosti posle toliko godina.

Apelacioni sud je i pre 15-ak dana ukinuo isto rešenje Specijalnog suda. Novom odlukom je ponovo naložio Specijalnom sudu mu da donese obrazloženu odluku o razlozima za produženje pritvora.

Inače Specijalni sud u Beogradu 24. jula je vratio na dopunu istrage optužnicu protiv Radonjića, Romića, kao i tadašnjeg načelnika Resora DB-a Radomira Markovića i pripadnika rezervnog sastava tog resora Miroslava Kuraka.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je odmah donelo naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stvari u tom predmetu, da bi se ispitala osnovanost navedene optužnice i da bi se prikupili određeni dokazi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. juna optužnicu protiv njih zbog sumnje da su "iz niskih pobuda" ubili novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Oni su optuženi za teško ubistvo.

Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković je u zatvoru u Požarevcu na izdržavanju kazne zatvora od 40 godina, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track