BEOGRAD: 3 mališana izgorela u požaru, majka privedena!
Foto: Printscreen Pink

Tragedija na Novom Beogradu

BEOGRAD: 3 mališana izgorela u požaru, majka privedena!

Crna Hronika -
Izgorela je baraka iza naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu veličine do 20 kvadratnih metara koja je sagrađena od kartona i drvenih dasaka

BEOGRAD - Tri deteta, Milenko Stanković (9) i njegove sestre Anđelka (5) i Sanja (3), stradala su u požaru, noćas nešto posle 1 čas, iza naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, izjavio je načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

Majka stradale dece Živana Stanković (27) privedena je na saslušanje u policijsku stanicu, saznaje Kurir.

Izgorela je romska baraka veličine do 20 kvadratnih metara koja je sagrađena od kartona i drvenih dasaka, rekao je Milošević. Deca su praktično potpuno izgorela uprkos naporima komšija da ih izvuku iz vatrene stihije.

Kako je ispričao Dejan Ranđelović (31) stric nastradale dece, iz vatre je uspela da se spase majka dece Živana Stanković (27) koja je sa bebom u naručju istrčala iz barake, dok je kod njega spavalo peto Živanino dete.

"Dok je iznela bebu vatra se toliko rasplamsala da ni ona ni mi nismo mogli više da uđemo i izvučemo decu. Požar je izazvala sveća koja je stajala na jednoj šerpi i kojom su se deca grejala. Sveća je pala i zapalila da li karton ili neku krpu", ispričao je Ranđelović.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

On je dodao da su na lice mesta stigla dva vozila sa osam vatrogasaca, ali da je "već sve bilo završeno s obzirom na gradnju same barake". Milošević je objasnio da je reč o delu iza naselja "Dr Ivan Ribar" u pravcu reke Galovica, uzvodno uz Savu.

Nadležni organi obavljaju uviđaj, kazao je Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track