Kamion pregazio ženu (70) na Dorćolu: Samo je podletela pod točak!!
Foto: Zorana Jeftić

Teška nesreća

Kamion pregazio ženu (70) na Dorćolu: Samo je podletela pod točak!!

Crna Hronika -
Preminula je ženska osoba stara oko 70 godina, potvrdila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.Nesreća se dogodila kod okretnice autubusa javnog gradskog prevoza na liniji 26

BEOGRAD - Žena od oko 70 godina poginula je juče oko 9.30 sati, pošto ju je udario kamion dok je prelazila put van pešačkog prelaza u Dunavskoj ulici na Dorćolu. Starica je najverovatnije istrčala na ulicu udarivši u bočni deo kamiona, nakon čega je pala pod točak teretnjaka, koji joj je prešao preko glave.Vozač kamiona firme „Elita kop“ M. N. ispričao je da je žena iznenada istrčala na put.- Neočekivano se pojavila, ne znam odakle... Nekoliko sekundi ranije stajao sam na pešačkom prelazu i propustio dva pešaka. Čim sam krenuo dalje, ona mi je podletela pod točak - rekao je vidno uznemireni M. N.

Smrskana glavaPrema rečima očevidaca, žena je stajala uz ivicu ulice na desetak metara od pešačkog prelaza.- Tu ima jedan žbun, pored kojeg je bila baka s nekim kesama i torbama. Kamion je propuštao ljude na zebri dok je ona stajala. Baka i kamion su maltene istovremeno krenuli i tada se desila tragedija. Kamion je nije udario prednjim delom, već bočnim, čim je zakoračila na put - prepričava očevidac.

Prema njegovim rečima, prizor je bio kao u horor filmu.- Žena je od udarca pala, nakon čega joj je točak prešao preko glave. Glava joj je bila smrskana do neprepoznatljivosti, delovi mozga ostali su na asfaltu, papuče su spale s nogu, a torbe i kese izletele iz ruke... Scena je bila više nego užasna - rekao je čovek koji se zatekao na mestu nesreće.Žbun smanjio vidljivostPrema njegovim rečima, vozač najverovatnije nije video pešaka od žbuna.- Išao je sporo, ali verovatno je žbun smanjio preglednost, pa ni žena ni vozač nisu videli jedno drugo - smatra očevidac.Kako kaže, kamiondžija je odmah zaustavio vozilo i izleteo da vidi šta se desilo.- Čovek se hvatao za glavu, bio je van sebe od šoka. Uzeo je mobilni i razgovarao s nekim... Ljudi sa obližnje autobuske stanice pritrčali su da pomognu, ali nije bilo spasa - kaže očevidac.

Hronologija /nesreće/- 5. maj 2014 - Stariji muškarac poginuo kada ga je, dok je pretrčavao Ruzveltovu ulicu van pešačkog, udario šleper, čiji su mu točkovi potom prešli preko glave- 10. jun 2014 - Srednjoškolac M. D. (17) poginuo u blizini požarevačkog naselja Ljubičevo pošto ga je pregazio kamion. Vozač posle nesreće pobegao- 21. januar 2013 - Maksa Dražić (58) iz Novog Sada poginuo kad je pao na kolovoz kod Novosadskog sajma, a preko njega prešao kamion JKP „Čistoća“- 25. april 2013 - Verica V. (78) poginula kad ju je pregazio autobus GSP. Prema jednoj verziji, starica je stradala pokušavajući da uđe u vozilo.

ČINJENICESaveti pešacima- ne pretrčavajte put van pešačkog prelaza- ne pretrčavajte na crveno svetlo na semaforu- ne pričajte mobilnim telefonom dok prelazite ulicu- nemojte držati slušalice u ušima dok prelazite ulicu

Pešaci neodgovorniPRETRČAVAJU I IZLEĆUPrema rečima stanara Dunavske, pešaci često neodgovorno prelaze ulicu iako imaju dva pešačka prelaza.- Iznad njih postoji i pasarela za pešake. Nije mi jasno zašto pretrčavaju i izleću van obeleženog mesta kad imaju sve uslove da bezbedno pređu na drugu stranu, naročito zbog toga što ovuda stalno prolaze kamioni - objašnjava jedan od stanara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track