BEOGRAD: Mladi skojevac pozvan na saslušanje

Posle protesta ispred Filozofskog

BEOGRAD: Mladi skojevac pozvan na saslušanje

Crna Hronika -
Aleksandra Đenića i njegovu devojku 11. oktobra napali su pripadnici organizacije "Srbska akcija", a on je braneći devojku povredio maskiranog napadača s nacističkim obeležjima

BEOGRAD - Učesnik samoorganizovanog studentskog pokreta koji je organizovao protest na Filozofskom fakultetu Aleksanadar Đenić pozvan je na saslušanje zbog incidenta u kom su studente napale maskirane osobe sa nacističkim obeležjima.

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), čiji je Đenić prvi sekretar, saopštio je da su Đenića i njegovu devojku 11. oktobra napali pripadnici organizacije "Srbska akcija" dok su se nalazili na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Kako se navodi, Đenić je u pokušaju da odbrani devojku, lakše povredio jednog od napadača zbog čega je uhapšen. On je pozvan na saslušanje u sredu, 29. oktobra.

"Pokretanje krivične prijave protiv Đenića i tretiranje fašističkih napadača kao žrtava nedopustivo je i nepravedno", navodi se u saopštenju SKOJ-a. Zatraženo je i objašnjenje kako napreduje istraga i kada će biti uhapšeni napadači na studente koji su protestovali na Filozofskom fakultetu.

Jednom učesniku protesta nanete su povrede, a napadači su studentima ukrali jaknu i novčanik sa dokumentima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track