BESPOMOĆNI ČUVAR DEPOA: Goreo je kabl iza tezge, nisam uspeo da ugasim vatru!
Foto: Dragana Udovičić

VELIKI POŽAR: Izgoreo tržni centar u Beogradu

BESPOMOĆNI ČUVAR DEPOA: Goreo je kabl iza tezge, nisam uspeo da ugasim vatru!

Crna Hronika -
Čuvar Vasko P. rekao da je video kako gori kabl iza jedne tezge, ali da nije uspeo da ugasi plamen, koji je brzo zahvatio krov
1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD - Tržni centar „Depo“ na Bulevaru kralja Aleksandra izgoreo je u požaru koji je izbio juče oko osam sati! Vatra je izbila na galeriji i ubrzo se proširila na ceo objekat, a povređenih, srećom, nije bilo. Pretpostavlja se da su uzrok požara neispravne električne instalacije, a ukupna materijalna šteta biće naknadno utvrđena!

 Vatrogasci lokalizovali požar
Vatrogasci lokalizovali požar

Čuvar bio nemoćanČuvar „Depoa“ Vasko P. rekao je za Kurir da je on prvi video kako na galeriji, iza jedne tezge, gori kabl!- Počeo sam da ga gasim aparatom za gašenje i u međuvremenu rekao higijeničaru da zove vatrogasce. Plamen se neverovatnom brzinom širio do krova, pokušao sam da ugasim vatru i drugim aparatom, ali nisam uspeo. Ubrzo su stigli i vatrogasci, ali čini se da je već tada krov bio zahvaćen požarom. Ne znam šta bi mogao biti uzrok požara jer su električne instalacije menjane prošle godine - kaže čuvar.

Zgarište u „Depou“
Zgarište u „Depou“

Dok su vatrogasci pokušavali da ugase požar, iz „Depoa“ je kuljao gust dim, koji se širio ka Bulevaru kralja Aleksandra. Policija je zatvorila nekoliko sporednih ulica u blizini objekta, a tramvajski saobraćaj bio je potpuno obustavljen. Ubrzo su počeli da pristižu i zakupci tezgi u „Depou“, a među njima je bila i uplakana Marija Petrović.- U „Depou“ ima 160 tezgi, a među njima su dve bile moje. Sve mi je izgorelo... Deset godina života uložila sam u ovaj posao i sad nemam ništa. U pepeo mi se pretvorilo oko 15.000 evra - kaže uplakana Marija.Ona kaže da je uredno plaćala zakup.

Pričinjena velika šteta
Pričinjena velika šteta

Česti kratki spojevi- Mesečni zakup za tezgu je 21.200 dinara, što znači da su samo od mene svakog meseca dobijali 42.400 dinara. A gde je novac od zakupa preostalih 158 tezgi? Pare smo davali, a nismo smeli da uključimo dva ventilatora istovremeno jer bi odmah došlo do kratkog spoja - rekla je Marija.

Očaj zakupaca
Očaj zakupaca

GSP „Beograd“ZGRADA BILA OSIGURANAŽeljko Milković, v. d. direktor GSP „Beograd“, kaže za Kurir da je zgrada u kojoj je bio tržni centar osigurana.Dragan Vićović, zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije Beograd, naveo je da su vatrogasci dobili poziv u 7.59 sati i da su na lice mesta došli u 8.04 sati.- Kad smo stigli, krov je već bio u plamenu, pa smo sprečili širenje požara na susedne objekte - naveo je Vićović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track