BOLESNOG MUŽA SPASLA IZ POŽARA: Iznela ga na rukama, pa se ugušila!
Foto: Rojters

Tragedija u Ivanjici

BOLESNOG MUŽA SPASLA IZ POŽARA: Iznela ga na rukama, pa se ugušila!

Crna Hronika -
Hrabra Blagomirka Petrović (70) kada je izbio požar u kući, uzela je na ruke svog teško bolesnog supruga spustila ga kroz prozor i time ga spasila da ne uzgori. Međutim ona nije uspela da spasi sebe, jer se ugušila dok je pokušala da izađe iz zapaljene kuće

IVANJICA - U požaru u ivanjičkom selu Brusnik izgorela je Blagomirka Petrović (70) koja se prema prvim procenama najverovatnije ugušila smogom. Prethodno je uspela da spase supruga Milutina.

U noći između petka i subote izbio je požar u brvnari gde su u tom trenutku najverovatnije spavali Blagomirka Petrović i njen nedavno operisan suprug Milutin. Kada je vatra počela da bukti, starica je supruga uzela u naručje i uspela da spusti kroz prozor brvnare ali ne i da spase sebe.

Zamenik Osnovnog javnog tužioca u Čačku, Radoljub Nešković, rekao je da je uzrok požara koji se brzo širio najverovatnije kvar na elektroinstalacijama.

- Milutinova supruga Blagomirka uspela je, bukvalno, da ga izbaci kroz prozor. On je spasen, zadobio je povrede lakše prirode i hospitalizovan je u ivanjičkom Domu zdravlja. Pretpostavlja se da je ona nakon toga pokušala da uzme i još neke stvari iz kuće pa se ugušila dimom nakon čega je u brvnari, nažalost, potpuno izgorela - rekao je Nešković.

U požaru su izgorela i dva pomoćna objekta. Kako saznajemo, ivanjičkoj Vatrogasnoj jedinici dojava o požaru stigla je u 3.25h, a u Brusnik koji je udaljen oko 40 kilometara , ekipa je stigla u 5.45 sati. Požar je ugašen u 6 sati.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track