BRANILAC ŽANDARMA: Moj klijent se ne tereti za ubistvo Ranka Panića!
Foto: Tanjug

Zora Dobričanin Nikodinović

BRANILAC ŽANDARMA: Moj klijent se ne tereti za ubistvo Ranka Panića!

Crna Hronika -
Ona je precizirala da se njen branjenik tereti za kvalifikovano krivično delo teška telesna povreda, a ne krivično delo ubistva.

BEOGRAD - Pripadnik Žandarmerije Nikica Ristić ne tereti se da je ubio Ranka Panića, kako su to pojedini mediji preneli, već da mu je naneo tešku telesnu povredu od koje je 17 dana kasnije preminuo i to u toku obavljanja službene radnje na službenoj dužnosti, rekla je Ristićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona je precizirala da se njen branjenik tereti za kvalifikovano krivično delo teška telesna povreda, a ne krivično delo ubistva.

Dobričanin Nikodinović je zamolila medije da ne pišu da je Ristić "ubica", jer se za to i ne sumnjiči i istakla da će se tek tokom istrage utvrditi da li je on bio u kontaktu sa Panićem i da li je taj kontakt uzročno-posledično doveo do smrti.

Protiv Ristića istragu će sprovesti Više tužilaštvo u Beogradu pred kojim je saslušan prošle sedmice.

Ristića je u četvrtak SBPOK priveo na saslušanje kod sudije za prethodni postupak, koji mu nije odredio pritvor već ga je pustio da se brani sa slobode, napomenula je Dobričanin Nikodinović.

Međutim, odlučujući o žalbi tužilaštva krivično vanpretresno veće juče je odlučilo da se Ristiću odredi pritvor, navela je njegova advokatica ističući da je on rešenje o određivanju pritvora primio u komandi Žandarmerije u Beogradu.Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije danas je rekao da je posebno ponosan što ništa o toj temi nije "iscurelo" u javnost.

"Radili smo jednu veoma dobru i čvrstu istragu koja je bila potpuno zatvorena i gde su ljudi radili profesionalno i tek kada smo napravili rezultat izašli smo u javnost", naveo je Stefanović.

Podsetimo, Ranko Panić je teško povređen u sukobima tokom protestnog mitinga koji je Srpska radikalna stranka organizovala u Beogradu 29. jula 2008. godine povodom hapšenje i izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu.

Panić je sa teškim telesnim povredama primljen u Urgetni centar dan kasnije, a preminuo je 15. avgusta.Lekari su utvrdili da je zadobio teške povrede prilikom udarca u stomak, zbog čega mu je puklo debelo crevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track