NESREĆA KOD RUDARA: Autobus sleteo s puta i prevrnuo se, povređeno 15 dece
Foto: Milen đorđević

Udes na putu između Prokuplja i Kuršumlije

NESREĆA KOD RUDARA: Autobus sleteo s puta i prevrnuo se, povređeno 15 dece

Crna Hronika -
Prema najnovijim informacijama, od 33 povređena 10 ih je sa težim povredama i svi su zbrinuti u prokupačkoj bolnici i kuršumlijskom domu zdravlja. U autobusu je bilo 49 putnika. Poginulih, na sreću, nema

PROKUPLJE - Najmanje 33 putnika, od kojih 10 teže, povređeno je jutros u 6.40 časova kada je putnički autobus na liniji Salcburg - Priština sleteo s puta između Prokuplja i Kuršumlije, kod mesta Rudare. Među povređenima je i 15 dece, a prema najnovijim informacijama u autobusu je bilo 49 putnika. Životno ugroženih nema

Čitalac Kurira iz tog kraja Srbije javio nam je da je 7 vozila hitne pomoći rano jutros iz prokupačke bolnice pod rotirajućim svetlima žurno otišlo na mesto nesreće. Prema prvim informacijama, autobus je dolazio iz pravca Podujeva. Nešto kasnije je saopšteno da je ka Srbiji krenuo iz Ljubljane i da mu je odredište bila Priština.

U bolnicu u Prokuplju jutros su primljena 33 povređena putnika, među kojima je 15-oro dece, a niko od povređenih nije životno ugrožen i uglavnom su zadobili lakše telesne povrede, rekla je portparol bolnice dr Marija Despotović.

Ona je rekla da nema poginulih u nesreći, a da je jedna osoba iz prokupacke bolnice, zbog težine povreda, upućena u Klinički centar u Nišu. "Ostali su zadržani u bolnici i uglavnom je reč o lakšim telesnim povredama, a ima dosta povreda preloma ekstremiteta", navela je Despotović i podvukla da nema životno ugroženih, kao i da je kod 10-ak pacijenata dijagnoza u toku.

Despotović je dodala i da su prvi povređeni počeli da pristižu oko 7.30 sati, a da je do 10 sati u bolnicu u Prokuplju promljeno 33 osobe, među kojima 15-oro dece. Ona je navela i da su kolege iz Niša i Kuršumlije odmah pritekli u pomoć, pa su iz Niša upućene četiri ekipe hitne pomoći, a iz Kuršumlije dve.

Direktorka doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović rekla je da je 10 teže povređenih putnika upućeno u niški klinički centar, dok su ostali lakše povređeni, raspoređeni u bolnicama u Kuršumliji i Prokuplju. "Putnici su zadobili nagnječenja glave, grudnog koša, ruke, noge ali ima pacijenata sa prelomima koji su upućeni na dalje lečenje u niški klinički centar" rekla je ona.

Autobus se prevrnuo u ranim jutarnjim satima, a lekarima iz Kuršumlije koji su bili angažovani na izvlačenju i pružanju pomoći povređenima, priključili su se i saniteti iz Niša i Prokuplja. Prema nezvaničnim informacijama, do prevrtanja autobusa koji je nakon toga sleteo sa puta, najverovatnije je došlo pošto je vozač zaspao.

U zbrinjavanju povređenih u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kuršumlije niška hitna pomoć učestvovala je sa 6 terenskih ekipa, saopštila je predstavnik za štampu Službe hitne pomoći u Nišu dr Slađana Milenković.

"Poziv nam je prosleđen u 6.44 sati i odmah se intervenisalo sa dve, a zatim još četiri ekipe, jer je pomoć tražila kuršumlijska i prokupačka hitna pomoć", dodala je dr Milenković. Povređeni pacijenti prevezeni su do prokupačke bolnice gde 4 ekipe niške hitne pomoći i dalje čekaju zbog mogućeg transporta teže povređenih prema Klinickom centru u Nišu.

Prema informacijama MUP, u autobusu je bilo 49 putnika, veliki je broj povređenih, od kojih je jedan deo prebačen u bolnicu u Prokuplje, dok je drugima ukazana pomoć u Domu zdravlja u Kuršumliji.U MUP-u navode da tačan broj povređenih ne mogu da kažu, dok se ne završi uviđaj, koji je u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track