ČUČKOVIĆ: Policija i tužilaštvo ispituju zloupotrebe donatorskih sredstava!
Foto: Zorana Jevtić

Obnova kuća

ČUČKOVIĆ: Policija i tužilaštvo ispituju zloupotrebe donatorskih sredstava!

Crna Hronika -
Sto predmeta je trenutno u obradi, a oni se tiču lažnog svedočenja i lažnog prijavljivanja, rekao je Čučković i dodao a su pojedinci želeli da sakriju kupoprodajne ugovore pod izgovorom da su poplavljeni i da ne postoji dokumentacija, a da je kasnije ustanovljeno u podacima katastra da to nije istina

OBRENOVAC - Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas da policija i tužilaštvo ispituju oko 100 slučajeva zloupotrebe donatorskih sredstava za obnovu kuća.

"Sto predmeta je trenutno u obradi, a oni se tiču lažnog svedočenja i lažnog prijavljivanja", rekao je Čučković novinarima u Obrenovcu.

On je primetio da su pojedinci želeli da sakriju kupoprodajne ugovore pod izgovorom da su poplavljeni i da ne postoji dokumentacija, a da je kasnije ustanovljeno u podacima katastra da to nije istina.

Čučković je podsetio da na tu pomoć nemaju pravo oni koji su živeli u inostranstvu, a koji su imali podstanare, dodajući da su i oni dolazili i prijavljivali kako podstanare nisu imali, što nije bilo tačno.

"Manje-više, dokazi su vrlo jasni, lako se utvrde", rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Čučković je rekao da su ti pokušaji zloupotrebe posebno mučni za one koji su pretrpeli štetu i nemaju gde da se vrate i istakao da će svi koji su pokušali da zloupotrebe ta sredstva biti krivično sankcionisani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track