Čume oprao Šarićeva 7,2 miliona evra!
Foto: Dado Djilas

Slučaj general Papaja

Čume oprao Šarićeva 7,2 miliona evra!

Crna Hronika -
Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu i dalo nalog policiji da ispita dve novčane transkcije iz marta 2008. u iznosu od 7,2 miliona evra za koje se sumnja da su je organizovali Darko Šarić i svedok saradnik Ljubiša Buha i da potiče od trgovine kokainom

BEOGRAD – Istraga o optužbama Darka Šarića da je policijski vrh primio mito od njegovog saradnika biće nastavljena zbog sumnji da je Ljubiša Buha za narko-bosa iz Pljevalja oprao milionske sume od kokaina.

U zaključku Radne grupe MUP –a u izveštaju o aferi „ Papaja“ navodi se da „ nema podataka koji potvrđuju posredna Šarićeva saznanja da je bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović ( Šarić ga naziva General Papaja) od pokojnog Dragana Dudića primio 1,25 miliona evra da bi mu obezbedio povoljniji položaj u postupku.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sada je pokrenulo pretkrivični postupak zbog sumnje da je opran novac od trgovine kokainom i dalo nalog policiji da ispita dve novčane transakcije obavljene u martu 2008. u ukupnom iznosu od 7,2 miliona evra, koje su išle preko Preduzeća za puteve Valjevo i ofšor kompanije sa Sejšelskih ostrva.

Sumnja se da su glavni organizatori tog transfera Šarić i Buha, prvi svedok saradnik u Srbiji u postupcima za ubistvo premijere Zorana Đinđića i druge zločine zemunskog klana.

-O spornim transakcijama treba da se otkrije ko ih je ugovorio i relaizovao, kao i da se utvrdi da li su praćene realnom poslovnom aktivnošću. Za te transakcije potrebno je prikupiti dokumentaciju i sva potrebna obaveštenja, navodi se u nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal koji je izdat policiji.

Radnu grupu MUP-a formirao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 17. juna radi provere navoda koje je Šarić izneo u svojoj odbrani na glavnim pretresima 14. i 30. maja, kao i 16. juna.

Tako je ona krajem jula dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal o optužbama da su policajci primili mito. Radna grupa je u svom izveštaju otkrila dve transakcije od 7,2 miliona evra koje su preko Buhinih firmi obavljene u matru 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track