DEDA NASTRADALOG DEČAKA: Ubio je mog Acu jer je bio ljubomoran!

Tragedija deda ubijenog dečaka iz Šapca tvrdi

DEDA NASTRADALOG DEČAKA: Ubio je mog Acu jer je bio ljubomoran!

Crna Hronika -
Petar Anđelković kaže da je M. D. (15) smetalo to što se njegova devojka dopisuje sa Aleksandrom (16), pa mu je pucao u glavu

ŠABAC - Hladnokrvno mi je ubio unuka samo zato što je bio ljubomoran jer je moj Aca bio drug njegove devojke, tvrdi za Kurir Petar Anđelković iz Šapca, deda 16-godišnjeg Aleksandra, koga je, kako se sumnja, lovačkom puškom usmrtio drug M. D. (15) u utorak po podne u šabačkom selu Gornje Vranjsko.Deda ubijenog mališana ističe da mu unuk nije stradao u igri s puškom, kako se prvo pronela informacija, već da mu je uhapšeni M. D. svesno pucao u glavu iz neposredne blizine. Prema njegovim rečima, Aleksandar je kobnog dana biciklom otišao kod M. D. u selo Gornje Vranjsko.Mislio da se šali- Otišao je s drugaricom koja se zabavljala sa M. D., a samo veče ranije su svi zajedno sedeli kod nas u kući. Kako sam razumeo, devojčica je policajcima ispričala da im je majka M. D. skuvala kafu i otišla. M. D. je u jednom trenutku izašao iz sobe i vratio se s očevom lovačkom puškom. Uperio je oružje u našeg Acu, koji je mislio da se šali. Ne znam da li su o nečemu pričali, ali znam da je Aleksandar podigao ruke, a M. D. mu je tad pucao u glavu! Devojčica je ispričala da je M. D. pucao u mog unuka jer je bio ljubomoran što je Aca dobar drug s njom i što su se stalno dopisivali - priča deda Petar dok briše suze s lica.

Optužuje... Deda Petar i Aleksandrova sestra Marija
Optužuje... Deda Petar i Aleksandrova sestra Marija

On dodaje da se Aleksandar s mladićem koji ga je ubio družio poslednjih godinu dana.- Razumem da se deca posvađaju i potuku, ali da jedan ubije drugog bez ikakvog razloga... O ovome niko nije mogao ni da sanja. Aleksandar se spremao za sestrinu svadbu, a sad njemu spremamo sahranu! A koliko se samo radovao tom veselju... Želeo je da bude vozač... Sam je zarađivao s ocem za džeparac. Nije mu bilo teško da radi u pekari i gde god je trebalo - priča Petar Anđelković, dok pored njega, nema od bola, sedi Aleksandrova sestra Marija.Kriju istinu od brataPetar kaže da, osim starije sestre Marije, Aleksandar ima i mlađeg brata, kome je osam godina.- Poslali smo ga kod rođaka, nismo smeli da mu kažemo šta se desilo. Bio je mnogo vezan za Acu - kaže Petar, dok mu glas podrhtava.Otac osumnjičenog maloletnika nije želeo da komentariše događaj, ali komšije objašnjavaju da je M. D. pre godinu dana došao s majkom da živi kod njega. Kako kažu, u vreme tragedije u dvorištu su bili otac M. D., majka i baba.- Iznenadio ih je pucanj. Kad su ušli u kuću, sačekao ih je jeziv prizor. Svi su u šoku - rekao nam je komšija.

Osumnjičeni maloletnikNISAM ZNAO DA JE PUŠKA NAPUNJENAMaloletni M. D. je, kako nezvanično saznajemo, na saslušanju rekao da nije znao da je puška napunjena.- Dečak je u šoku. Još nije svestan toga šta je uradio i da njegovog druga više nema. On je ispričao da je otišao po pušku i stao ispred Anđelkovića. Tad je povukao oroz i puška je opalila. Kako je rekao, sve je trebalo da bude igra. Ni sanjao nije da je metak u cevi - kaže izvor Kurira iz istrage.I ranije pravio problemeDONOSIO NOŽEVE U ŠKOLUVršnjaci osumnjičenog M. D. navode da je bio problematičan i ranije i da su ga zbog toga izbacili iz OŠ „Stojan Novaković“.- Donosio je u školu noževe i stalno se pravio važan. Kad su ga izbacili iz škole, njegovi su ga upisali u istoimenu školu, ali u Letnjikovcu, gde je do pre godinu dana živeo s majkom i gde je upoznao Anđelkovića - priča devojka koja nije želela da joj objavljujemo ime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja