DETONACIJE POTRESLE SKOPLJE: Ispaljena dva projektila na  zgradu Vlade Makedonije!
Foto: KURIR

Terorizam

DETONACIJE POTRESLE SKOPLJE: Ispaljena dva projektila na zgradu Vlade Makedonije!

Crna Hronika -
Policija je dva projaktila pronašla zabijena u zgradu vlade, a ovo je drugi napad od 2007 kada je vlada gađana sa protivpešadijskim naoružanjem

SKOPLJE - Na zgradu Vlade Makedonije ispaljena su dva projektila koje je policija, nakon uviđaja, prosledila na veštačenje, javili su danas makedonski mediji.

Incident se dogodio u utorak uveče oko 22 časa kada su se začule dve detonacije, a projektili su pronađeni u blizini zgrade makedonske vlade

."Nekoliko časova kasnije na fasadi zgrade u kojoj je smeštena Vlada Republike Makedonije su pronađena zabijena dva projektila.

Prema rečima portparola Makedonskog ministarstva unutrašnjih poslova Ive Kotevskog, za sada nema informacij ko su počinioci i koji su motivi. Pretpostavlja se da su projektili ispaljeni s druge obale reke Vardar. Jedan projektil završio je u krovu, a drugi u bočnom zidu.

Izvršen je uviđaj i projektili su poslati na veštačenje", saopštio je kratko makedonski MUP, prenose mediji.

Više detalja o ovom incidentu nije poznato.Mediji primećuju da je ovo prvi put da je zgrada vlada napadnuta iz blizine.

Podseća se da su 2007 godine u blizini vlade bila ispaljene dve granate iz protivpešadijskog oružja, te da je tadašnji portparol rekao da vlada taj napad smatra terorističkim aktom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja