DIREKTNI SUDAR: Škoda se zakucala u cisternu, poginuo vozač!
Foto: Nemanja Pančić

Saaobraćajka kod valjeva

DIREKTNI SUDAR: Škoda se zakucala u cisternu, poginuo vozač!

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila u selu Popučke kada se vozač škode felicije dirketno zakucao u kamion cisternu, a prema rečima očevidaca pre sudara vozilo je nekoliko puta prelazilo iz trake u traku

VALJEVO - Za sada neimenovani muškarac 50-tih godina poginuo je kada se svojom „škodom felicijom“ beogradskih registracija direktno sudario sa cisternom za prevoz cementa na magistralnom putu za Beograd u valjevskom selu Popučke.

Stravična nesreća u kojoj je vozač „škode“ nastradao na licu mesta dogodila se oko 11.30 časova, a po svedočenju očevidaca, pre nego što se zakucao u cisternu, poginuli je nekoliko puta vozio izuzetno nesigurno, u par navrata prelazeći u suprotnu traku.

- Ja sam se na beogradsku magistralu uključio u Divcima i nekoliko minuta sam vozio iza te crvene „škode“. Iako nije bila gužva na putu smanjio sam brzinu i vozio jako oprezno, jer je čovek ispred mene ševrdao levo-desno i sudar sa par vozila je eskivirao.

Pokušao sam da pozovem policiju i obavestim ih šta se dešava na putu, ali signal mobilne telefonije je bio izuzetno slab i veza mi se prekinula. U Popučkama, na potpuno ravnom delu magistrale, „škoda“ je skrenula levo i čeono se sudarila sa cisternom – priča jedan od vozača koga smo zatekli na licu mesta, dok je saobraćajna policija obavljala uviđaj.

Vozač cisterne za prevoz cementa užičkih registracija iz Brajkovića, koji se kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu, kada je video naglo skretanje „škode“ u svoju traku pokušao je da vozača upozori sirenom.

Nakon što je podletela pod nju, cisterna je putnički automobil do mesta zaustavljanja gurala još 20 metara. Istražni organi su na licu mesta izmerili kočioni trag, a vozač cisterne je, po nezvaničnim informacijama, vozio na tom delu puta propisanih 60 kilometara na sat.

Iz potpuno smrskane „škode“ leš muškarca je izvučen pošto su vozilo morali da iseku valjevski vatrogasci, a uz saobraćajce uviđaj su obavili i predstavnici osnovnog tužilaštva. Saobraćaj na tom delu beogradske magistrale je i dalje u prekidu.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja