DIVLJI ZAPAD KOD NIŠA: Maskirani muškarci potegli sekire na radnike EPS!
Foto: MM

Seča struje neplatišama

DIVLJI ZAPAD KOD NIŠA: Maskirani muškarci potegli sekire na radnike EPS!

Crna Hronika -
Radnici EPS dva puta našli su se na udaru divljih neplatiša koji su ih prvo napali sekirom, a zatim grupa maskiranih napadača u dva kamiona jurila drugu ekipu elktričara koji su uskakanjem u dizalicu spasili živu glavu

NIŠ - Radnici PD „Jugoistok“ umalo su dva puta linčovani u aleksinačkom selu Nozrina dok su isključivali struju nelegalnim potrošačima.

Kako je saopštila informativna služba ovog javnog preduzeća, nakon što je utvrdjeno da se I.M., kojem je pre petnaest godina struja isključena zbog neplaćanja, električnom energijom snabdeva od komšija, takođe neplatiša, ekipa montera je prošlog petka pokušala da onemogući dalju „divlju“ potrošnju.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

I.M. ih je dočekao psovkama a zatim potegao sekiru na radnike EPS –a. Oni su se u njegovu kuću vratili sa policijom, ali je ustanovljeno da je napadač u medjuvremenu pobegao.

Dok su monteri nastavljali da isključuju neplatiše, presrela su ih dva kamiona sa ljudima maskiranim fantomkama i napali ih, a teže posledice su izbegnute jer su se radnici EPS –a popeli u dizalicu i pobegli.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Radnici EPS ponovo su se vratili u ponedeljak i uz asistenciju policije uklonili nelegalnu mrežu dok su im njeni korisnici pretili i psovali ih.

ED Niš je podnela krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog ovih događaja i obračunala neovlašćenu potrošnju električne energije radi njene eventualne naplate.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Ovo je drugi napad na elektromontere za poslednjih desetak dana. U selu Subotinac, takođe u opštini Aleksinac, policija je privela oca i sina zbog potezanja noža na radnike EPS.

Iz PD „Jugoistok“ poručeno je da zastraživanje njihovih radnika neće sprečiti napore ovog javnog preduzeća da naplati utrošenu električnu energiju i spreči krađu struje.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track