DOBILA SUDSKI SPOR: Bivša radnica NIS bila žrtva mobinga!
Foto: Dado Djilas

Naknada nematerijalne štete

DOBILA SUDSKI SPOR: Bivša radnica NIS bila žrtva mobinga!

Crna Hronika -
Biljana Milovanović koja je u NIS radila kao simultani prevodilac za ruski jezik dobila je sudsku potvrdu da je bila žrtva mobinga u toj kompanij pre nego što je proglašena tehnološkim viškom

NOVI SAD - Bivša radnica Naftne industrije Srbije (NIS) Biljana Milovanović dobila je sudsku potvrdu da je bila žrtva mobinga u toj kompaniji.

Ona je dobila naknadu nematerijalne štete, a pripremila je zahtev da se presuda objavi u celosti.

Njena pravna zastupnica Enike Veg rekla je da je NIS bio obavezan da objavi celu presudu, koja sadrži 33 strane, a ne samo njeno izricanje, iz kojeg se ne vidi način na koji su dve radnice kompanije zlostavljale na radu Biljanu Milovanović.

"Insistiramo da se presuda objavi u celosti, jer je na to NIS obavezan presudom prvostepenog i drugostepenog suda. On to nije ispoštovao", rekla je Veg.

"Presuda jeste obimna, 33 stranice, ali i kršenje mojih prava trajalo je skoro godinu dana. Duga je istorija mobinga i bez cele presude se ona ne može razumeti. Zbog toga tražimo da se odmah presuda objavi u celosti pod prinudnim izvršenjem, jer očigledno da dobrovoljno NIS to ne želi da uradi", rekla je Milovanović.

Biljana Milovanović je bila zaposlena u NIS-u kao simultani prevodilac za ruski jezik, pre nego što je proglašena tehnološkim viškom. Nije želela da za sada govori o postupcima radnica koje su je zlostavljale na radu, a za Dnevnik je rekla da će na to biti spremnija kada NIS bude objavio presudu u celosti.

( Radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja