DOLIJAO PREVARANT: Lažni predstavnik EU varao ugostitelje!
Foto: Kurir

Uhapsila ga niška policija

DOLIJAO PREVARANT: Lažni predstavnik EU varao ugostitelje!

Crna Hronika -
Leskovčanin S.D. se tereti da se lažno predstavljao kao predstavnik EU i da je vlasnicima ugostiteljskih radnji tražio dokumentaciju kako bi se uverio da su ispunjeni uslovi, kao i po 20 do 120 evra kako bi tu dokumentaciju poslao u sedište EU da bi preporučio njihove usluge kad dođu u Srbiju

NIŠ - Niška policija uhapsila je S.D.(56) iz Leskovca zbog sumnje da se vlasnicima ugostiteljskih objekata predstavljao kao predstavnik Evropske unije i da je u mogućnosti da njihove usluge preporuči višečlanoj komisiji EU koja u Srbiju navodno treba da stigne 1. oktobra, saopšteno je iz Policijske uprave u Nišu.

On se sumnjiči da je obećavao 2.380 evra za njihove usluge i od vlasnika ugostiteljskih objekata tražio je dokumentaciju kako bi se uverio da su ispunjeni uslovi, kao i po 20 do 120 evra kako bi tu dokumentaciju poslao u sedište EU, navode iz policije.

Sumnja se da je on oštetio i veliki broj građana obećavajući im zaposlenje u zemljama EU, a za ponuđene usluge je od šest osoba uzeo, kako se sumnja, od 950 do 5.000 evra, saopštavaju iz policije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će biti priveden nadležnom tužiocu u Nišu, napominju iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track