DRAMA NA RADAN PLANINI: Hitna pomoć sletela u jarugu, bolesna žena prevezena traktorom!
Foto: Marina Lopičić

Obilne kiše oštetile put

DRAMA NA RADAN PLANINI: Hitna pomoć sletela u jarugu, bolesna žena prevezena traktorom!

Crna Hronika -
Nekoliko sati smo stajali i čekali pomoć usred šume, na planini. Neizvesnost je bila duga, mi smo čekali pomoć a teško obolela pacijentkinja nas, rekla je Nevena Vučković čanica ekipe. Pošto u blizini niko ne živi, u pomoć su pritekli građani Kuršumlije i traktorom izvukli vozilo Hitne pomoći

KURŠUMLIJA - Terensko sanitetsko vozilo Hitne službe iz Kuršumlije, upalo je noćas u jarugu ispunjenu vodom na obroncima Radan planine kod Kuršumlije, na putu do teško obolele pacijentkinje, izjavila je načelnica Hitne službe Nevena Vučković.

Troje zdravstvenih radnika uspelo je da izađe iz vozila, a pacijentkinja je na traktorskoj prikolici transportovana jednim delom puta, a zatim je zbrinuta u kuršumlijskoj bolnici, rekla je Vučkovićeva.

Sanitetsko vozilo uputilo se u planinsko selo Ljuša, odakle je pacijentkinja zatražila hitnu lekarsku pomoć. Selo je udaljeno od grada 20 kilometra, a put je ostećen zbog obilnih kiša.

"Nekoliko sati smo stajali i čekali pomoć usred šume, na planini. Neizvesnost je bila duga, mi smo čekali pomoć a teško obolela pacijentkinja nas", rekla je Nevena Vucković, koja je bila u ekipi koja se zaputila u selo. Pošto u blizini niko ne živi, u pomoć su pritekli građani Kuršumlije i traktorom izvukli vozilo Hitne pomoći.

Lekari su pacijentkinji ukazali pomoć na licu mesta, a zatim je prebačena u kuršumlijsku bolnicu.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović rekla je da to nije prvi put da se zdravstveni radnici nađu u takvoj situaciji, jer Dom zdravlja nema dovoljan broj sanitetskih vozila niti dovoljno zaposlenih u Hitnoj službi.

"Pošto imamo 92 sela na teritoriji opštine Kuršumlija, od kojih je većina na planinskim područjima i veoma udaljena, a samo jedno sanitetsko terensko vozilo, nije ni čudo da se zdravstveni radnici često nađu u ovakvoj situaciji", rekla je Uranija Petrović.

Zdravstveno stanje pacijentkinje, osiguranice beogradskog zavoda, stabilno je i ona se oporavlja u kuršumlijskoj bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track