EKSPLOZIJA U NOVOM SADU: Auto-bombom hteli da ubiju preduzimača

Pokušaj ubistva

EKSPLOZIJA U NOVOM SADU: Auto-bombom hteli da ubiju preduzimača

Crna Hronika -
U momentu kad je Radovan Radić (44) ulazio u svoju firmu, napadač daljinski aktivirao eksploziv koji se nalazio u „seatu“

NOVI SAD - Radovan Radić (44) iz Novog Sada, vlasnik „Dajnamik medije“, firme koja se bavi uslužnim poslovima u građevinarstvu, teško je povređen u eksploziji automobila-bombe juče oko 8.20 u Dalmatinskoj ulici u Novom Sadu.On je stradao kad je eksplodirao automobil „seat“, parkiran ispred zgrade u kojoj je Radićeva firma, u trenutku kad je otključavao ulazna vrata lokala.

Sačekuša... Auto-bomba je bio parkiran pored Radićeve kancelarije
Sačekuša... Auto-bomba je bio parkiran pored Radićeve kancelarije

Kola ukradena- Eksploziv je daljinski aktiviran i očigledno je da je napad pažljivo planiran. Utvrđeno je da je „seat“ ukraden pre dve nedelje u Sremskoj Mitrovici, a na njemu su bile postavljene novosadske tablice s takođe nedavno ukradenog „renoa“ u Novom Sadu - kaže izvor Kurira.Očevici su ispričali da su se od eksplozije zatresle okolne zgrade, a krov „seata“ leteo je čak petnaestak metara uvis.- Taman sam se probudio kad je grunulo, treslo se kao da je zemljotres. Izašao sam na terasu i video rasturena kola, izlomljena stakla izloga i čoveka kako leži u krvi. Odmah sam pozvao policiju, ali mi je rečeno da ih je neko već obavestio - ispričao je jedan od stanara.Hitno operisanSagovornik Kurira iz istrage kaže da je u napadu korišćen jak eksploziv koji je bio postavljen u vozilu. Na lice mesta ubrzo je stigla Hitna pomoć, koja je teško povređenog Radića prevezla u Urgentni centar.- Pacijent je zadobio povrede opasne po život i posle operacije je zadržan na intenzivnoj nezi - rekla je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra Vojvodine.Tužilac je ovo delo okvalifikovao kao pokušaj teškog ubistva.

Motiv se utvrđujeŽRTVA NEPOZNATA POLICIJIRadovan Radić nije poznat policiji odranije. Oženjen je, ima troje dece i nedavno se vratio iz Egipta. Rodom je iz Mačvanskog Prnjavora, a u Novi Sad se doselio pre nekoliko godina. Na zvaničnom sajtu firme „Dajnamik medija“ piše da se ova firma bavi uslugama u građevinarstvu po sistemu „ključ u ruke“. U referencama preduzeća navodi se da je firma dosad izgradila više od 70.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora i da ima partnerski odnos sa tridesetak poznatih građevinskih firmi u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track