GELERI LETELI NA SVE STRANE: Bačena bomba na kuću vlasnika firme Barok!

Izbegnut masakr u Banatskom Velikom Selu

GELERI LETELI NA SVE STRANE: Bačena bomba na kuću vlasnika firme Barok!

Crna Hronika -
U trenutku detonacije, u kući su bili Milanko Pećanac (55) i njegova supruga Nataša (46). Nejasan motiv napada

KIKINDA - Snažna eksplozija koja je u četvrtak uveče, nešto posle 23 sata, odjeknula u dvorištu porodične kuće Milanka Pećanca (59) iz Banatskog Velikog Sela, vlasnika firme „Barok“, glavna je tema žitelja ovog sela kod Kikinde jer nikada ranije nije bilo bombaških napada.

U trenutku detonacije, kod kuće su bili on i supruga Nataša (46), dok su njihovi sinovi bili van porodičnog doma. Članovi porodice Pećanac ne mogu da pretpostave šta bi mogao da bude motiv gnusnog napada na njih. Jedino ih raduje što niko nije ozleđen:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

" Bomba je doletela iz pravca ulice preko tri metra visoke ograde. Po mojoj proceni, bačena je sa razdaljine oko 25 metara. Ne znamo ko je i zašto ovo uradio. Nikome nismo dužni, niti ko nama duguje. Nemamo bilo kakve nerazjašnjene račune. Pretio nam niko nije. Stvarno ne znamo pojma o čemu se radi­ kaže za Kurir Branko, stariji Milankov sin, pokazajući gelerima izrešetena vrata na kući:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

" Nadam se da će policija što pre otkriti ko stoji iza ovog bombaškog napada. Evo vidite, pala je na samo metar od vrata. Oštetila je ta, ali i još jedna vrata u kući. Geleri su izrešetali kapiju, zid, motor koji je bio parkiran u dvorištu, ali i našu susednu staru kuću. Ma nisu bitne stvari, važno je da niko nije povređen. A mogao je neko da strada­ nevoljno priznaje Branko i nastavlja:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

" U momentu kad je puklo, majka je u dnevnoj sobi gledala televizijski program. Otac je hodnikom prošao pet minuta pre eksplozije. Ne smem ni da pomislim šta je moglo da se desi da je naišao samo malo kasnije. Hodnik je pun gelera. Dobro je što kobne večeri nismo sedeli u dvorištu. Obično s drugarima ovde provodimo slobodno vreme. Dolaze i deca iz komšiluka da se igraju. Naša kapija je za sve širom otvorena. Ma, izbegnut je masakr­ kaže Branko.

Foto: Printscreen RTS
Foto: Printscreen RTS

U kikindskoj policiji Kuriru je potvrđeno da je izvršen uviđaj i da se radi pronalaženju izvršioca. Protiv NN lica policija je podnela krivični prijavu zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track