GRDELIČKA KLISURA: Četvoro povređeno u sudaru audija i škode!
Foto: Nemanja Pančić

Saobraćajna nesreća

GRDELIČKA KLISURA: Četvoro povređeno u sudaru audija i škode!

Crna Hronika -
Do nesreće je došlo kada je automobil marke „audi Q7“ švajcarskih registracija preticao preko pune linije i naleteo na škodu u kojoj su bili saobraćajni inženjeri koji rade na izgradnji Koridora 10

VRANJE - Četvoro ljudi povređeno je u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se u petak dogodila na međunarodnom magistralnom putu Niš-Skoplje kod Vladičinog Hana.

Do nesreće u Grdeličkoj klisuri došlo je kada je automobil marke „audi Q7“ švajcarskih registracija iz pravca Niša prema Makedoniji preticao preko pune linije.

Iz suprotnog pravca naleteo je automobil „škoda yeti“ i direktno su se sudarili.

Od siline udarca, „audi“ je odleteo nekoliko metara pored puta. Teže su povređeni putnici u „škodi“, saobraćajni inženjeri koji rade na izgradnji Koridora 10, D.Ž. (60) i S.G. (57) iz Beograda.

Teške telesne povrede zadobila je i G.K. (21), državljanka Švajcarske koja je bila suvozač mladiću u „audiju“, a koji je prošao samo sa ogrebotinama.

– Prva pomoć ukazana im je na licu mesta i u Domu zdravlja Vladičin Han, odakle su prebačeni u leskovačku bolnicu. Policija je izvršila uviđaj, a detaljnu istragu sprovešće tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

Ono što za sada znamo je da je „audi“ preticao na nedozvoljenom mestu, tačnije preko pune linije i da je došlo do silnog čeonog sudara sa još jednim automobilom – kaže Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

Kako smo saznali na Urgentnom odeljenju leskovačke bolnice, povređeni Beograđanin D.Ž. je u kritičnom stanju i lekari se bore za njegov život. Njegov kolega je sa malo boljom kliničkom slikom i van životne opasnosti je.

Švajcarkinja G.K. je sa prelomom desne potkolenice prebačena na niški Klinički centar. Vozač „audija“ nije zadržavan u bolnici.

Saobraćaj na magistralnom putu Niš-Skoplje odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila, što je stvorilo dodatni saobraćajni kolaps na tom delu puta do Grčke.

( OKRadio)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track