HAOS U ZADRU: Pijani i drogirani hirurg pucao iz automatske puške!
Foto: YOUTUBE

Pre šenlučenja nagutao se ekstazija

HAOS U ZADRU: Pijani i drogirani hirurg pucao iz automatske puške!

Crna Hronika -
Stanovnici vikend naselja u Vrsima kod Zadra pozvali su policiju kada je zagrebački hirurg dr Vladimir Herak koji je bio pijan i drogiran uzeo automatsku pušku i počeo da šenluči po dvorištu vikendice u kojoj je boravio sa svojom prijateljicom

ZADAR - Shvatite, nemam komentar! Nemam reči! Svi su na mene navalili! Sve su to gluposti! Nemam mira već danima - uzrujano je rekao ugledni hirurg Vladimir Herak, optužen da je pod dejstvom alkohola i ekstazija pucao iz automatske puške u mirnom vikend naselju Vrsima, nedaleko od Zadra.

Na pitanje zašto je pucao, jer to tvrde susedi, Herak odgovara:

“Nisam! Nisam ništa ispaljivao!”, ali je posle pitanja o količini alkohola i droga u njegovom organizmu spustio slušalicu.

Stanovnici vikend naselja u Vrsima prestravili su se u ponedeljak uveče, kada je, kako tvrde, pod uticajem alkohola i droga, 47-godišnji dr Vladimir Herak, zagrebački hirurg u KB-u Sveti Duh, pucao u vazduh bez ikakvog povoda.

Komšije su pozvale policiju kada su čuli pucnje iz vikendice u kojoj je lekar boravio sa 26-godišnjom prijateljicom.

Nakon incidenta oni su privedeni u Prvu policijsku stanicu u Zadru, gde je utvrđeno da Herak nelegalno poseduje automatsku pušku iz koje je pucao.

Državno tužilaštvo u Zadru podnelo je prijavu zbog neovlašćenog posedovanja oružja, a na Prekršajnom sudu je zbog neovlašćenog pucanja iz vatrenog oružja.

Prema nezvaničnim informacijama, Herak je u krvi imao 0,6 promila alkohola, a njegova prijateljica 0,9 promila.

Lekar je, međutim, bio pozitivan i na droge i to na ekstazi.

U KB-u Sveti Duh potvrdili su da je Herak već dve nedelje na bolovanju, dok je pre toga koristio godišnji odmor. Herakove kolege kažu da je on dobar hirurg, ali da je prilično osetljiv u međuljudskim odnosima i da ponekad dolazi do incidentnih situacija.

( Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track