Horgoš: Otkrivena garderoba vredna 13.000 evra
Foto: Tanjug

Veliki ulov

Horgoš: Otkrivena garderoba vredna 13.000 evra

Crna Hronika -
Carinici otkrili 20 velikih torbi. Na vrhu svake nalazila se korišćena garderoba, ispod koje je bila skrivena nova neprijavljena garderoba
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Horgoš sprečili nelegalan unos garderobe vredne oko 13.000 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Kako se navodi u saopštenju, u ponedeljak, 15. septembra, u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave pristigao je kombi sa prikolicom srpskih registarskih oznaka kojim je na relaciji Štutgart - Leskovac putovalo troje srpskih državljana.

Iako je vozač izjavio da se u vozilu nalaze samo korišćena lična garderoba i predmeti za domaćinstvo, carinici i granična policija detaljno su pregledali vozila, prikolice i prtljag i otkrili 20 velikih torbi - 16 u prikolici i četiri u prtljažniku.

Na vrhu svake torbe nalazila se korišćena garderoba, ispod koje je bila skrivena nova neprijavljena garderoba.Kako se navodi, pronađeno je 1.500 odevnih predmeta raznih marki, poput "Scotti", "Givova" i "Spirit", od čega je najviše bilo pantalona, patika, ženskih bluza, džempera, jakni, grudnjaka i setova sportskih čarapa.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a budući da vrednost otkrivene garderobe prelazi trećinu vrednosti vozila, i ono je privremeno zadržano.

Sličan slučaj dogodio se početkom meseca, kad je na istom graničnom prelazu sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine muške garderobe poznatih svetskih brendova, u vrednosti više od dva miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track