HOROR U NAPUŠTENOJ KUĆI: Uz pesmu Bio sam pijanac motkama pretukli pa zapalili skitnicu!
Foto: Rojters

Komšiluk čuo zapomaganje nesrećnog čoveka

HOROR U NAPUŠTENOJ KUĆI: Uz pesmu Bio sam pijanac motkama pretukli pa zapalili skitnicu!

Crna Hronika -
Trojica mladića koji su zajedno sa ubijenom skitnicom Vahidom Delićem pevali u napuštenoj kući dok se orila pesam Bio sam pijanac drvenim motkama pretukli, zapalili, a onda pobegli

TUZLA- Vehid Delić, beskućnik iz Gračanice, izgoreo je juče ujutro u požaru u napuštenoj kući u ulici Mehmeda Ahmetbegovića u centru ovog grada. Požar su, pre nego što su pretukli nesrećnog beskućnika, podmetnula trojica mladića, odranije poznatih policiji.

Prema izjavi kantonalnog tužioca Damira Čačkovića, koji je rukovodio uviđajem, dvojica mladića iz Gračanice S. S. (22), S. M.(19) te M. G. (29) iz Doboj-Istoka, nakon što su celu noć pili u napuštenoj kući, ujutro su nesrećnog Delića tukli tupim predmetima, a zatim su kuću zapalili i pobegli. Kada su se u vreme uviđaja na mestu događaja okupile brojne Gračanlije i saznale da je u požaru izgoreo beskućnik Vehid Delić, slegali su ramenima, jer se od beskućnika, kako kažu, ništa drugo nije ni očekivalo. Ali, nakon što se gradom pročula vest da je brutalno pretučen pa zapaljen, osude su počele stizati sa svih strana.

- Oni se terete za krivično delo ubistvo, jer su Delića u jutarnjim satima tukli motkama koje su pronađene na mestu ubistva, a onda su kuću zapalili i pobegli. Sva trojica su ubrzo uhapšena i nalaze se na saslušanju u Policijskoj upravi Gračanica. Obdukcija će pokazati uzroke smrti beskućnika - kazao je tužilac Čačković.

Požar je u kući Mehinagića, koju je pre nekoliko godina kupio jedan gračanički preduzetnik, primećen oko 7 sati, a ubrzo je na teren stigla patrola policijske stanice Gračanica, koja je pozvala u pomoć vatrogasce Profesionalne vatrogasne jedinice.

Prema rečima komandira Dževdeta Čamdžića, požar je lokalizovan i ubrzo ugašen, a u jednoj od prostorija pronađeno je telo muškarca, za koje se posle utvrdilo da se radi o Vehidu Deliću.

Napuštena kuća, sva zarasla u rastinje i potpuno devastirana, prema svedočenju prvih komšija, mesecima je bila mesto okupljanja osoba poznatih policiji. Oni su noćima u kući pili, pevali, svađali se i uznemiravali komšije. Uzalud su bile česte prijave policiji, koja je od ove kuće udaljena svega 150 metara.

- Mesecima nemamo mira od ovih u napuštenoj kući. Tako je bilo i sinoć. Celu noć su uz sveću galamili, pili i pevali onu pjesmu: “Bio sam pijanac...” Ponovo smo hteli zvati policiju, ali smo odustali, bojeći se za svojubezbednost, jer su osobe koje su se tu okupljale, okoreli kriminalci. Oko 6 sati videli smo dim koji kulja iz kuće. Odmah smo potom čuli i dozivanje muškarca u pomoć - kaže jedna od komšinica, koja nije htela da joj se spominje ime.

( Dnevni Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track