I DETE POLIO BENZINOM: Posle svađe pijan zapalio kuću, našli ga obešenog!
Foto: Nemanja Pančić

Pokušao da ubije porodicu

I DETE POLIO BENZINOM: Posle svađe pijan zapalio kuću, našli ga obešenog!

Crna Hronika -
Ferenc Silađi čak je zapalio krevetac u kojem je bilo dete, ali je majka Valika u poslednjem trenutku spasla mališana

PANČEVO - Ferenc Silađi (42) zapalio je u sredu uveče porodičnu kuću u selu Debeljača kod Pančeva, u kojoj je živeo sa suprugom i šestoro dece, a potom se obesio.

Pretpostavlja se da je Silađi bio pijan i da je tragediji prethodila svađa sa suprugom Valikom (28).

- Silađi je, kako se sumnja, nasrnuo na suprugu i decu, a potom otišao po kantu s benzinom. Polio je celu kuću, pa čak i krevetac u kojem mu je spavao najmlađi, četvorogodišnji sin. Upalio je vatru - priča izvor iz istrage.Komšije pomagaleSrećom, Valika je brzo reagovala i odgurnula supruga, koji je potom pao.

- Zgrabila je mališana i zajedno s drugom decom, od kojih najstarije ima 12 godina, istrčala napolje - kaže naš sagovornik. Deca su odmah otišla kod tetke Ane M., koja živi u susednoj kući.

- Vikali su i plakali. Govorili su mi da im otvorim vrata. Potom im je došla i majka. Tad sam videla da im kuća gori, plamen je bio ogroman, a požar je zahvatio i moju kuću - priča Ana M. za Kurir.Komšije su odmah pritrčale u pomoć, ali spasa nije bilo, kuća je u potpunosti izgorela.- Čuo sam da se Silađi pokajao kad je video šta je uradio. Navodno se valjao po travi. Međutim, odjednom je ustao i otišao. Pomislili smo da je pobegao i sakrio se - priča komšija.I ranije hteo da se ubijeMeđutim, nekoliko sati kasnije, kad je požar već bio ugašen, komšije su pronašle Silađija.- Obesio se u jednoj šupi. I ranije je pokušavao da se ubije. Znao je da popije punu šaku tableta, ali su ga lekari spasavali. Ovog puta uspeo je u svojoj nameri. Slučajno ga je našao jedan komšija kad je tokom noći krenuo u toalet - priča naš sagovornik.Ferenc Silađi danas bi trebalo da bude sahranjen na seoskom groblju.Z. N.

Komšije

KAD BI POPIO, POSTAJAO BI NASILANFerenc je bio dobar čovek, dok je bio trezan. Međutim, kad bi popio, postajao bi prgav. Tukao je ženu i decu, a supruga ga je nekoliko puta prijavljivala policiji - priča komšija.

Silađi je radio u lokalnom komunalnom preduzeću, a njegova supruga je nezaposlena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track