IMAĆE PROBLEM SA HODANJEM: Zlostavljana beba zbog povreda ima kraću levu nogu!
Foto: Cile Privatna Arhiva

Pod stalnim lekarskim nadzorom

IMAĆE PROBLEM SA HODANJEM: Zlostavljana beba zbog povreda ima kraću levu nogu!

Crna Hronika -
Direktorka jagodinskog Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević potvrdila je danas da će šestomesečni dečak koji je 31. oktobra u jagodinsku bolnicu primljen sa telesnim povredama biti smešten u hraniteljsku porodicu

JAGODINA - Bolnička Komisija za zlostavljanje dece kostatovala da je leva noga šestomesečnog Đ. B. kraća od desne zbog preloma butne kosti u avgustu, a da će se posledice preloma ruke i ključne kosti takođe manifestovati kroz razvoj ograničenim kretanjem.

"Dete će imati posledice ovih povreda kasnije u razvoju. Svaki prelom tako bitnih kostiju ostavlja posledice u smislu ograničenja kretanja, ali s obzirom na to da je reč o bebi, takve povrede se najuspešnije saniraju. Sve zavisi i od toga kako budu obavljene intervencije, nekad i iz najbolje namere ne mora da ispadne dobro. Njegova leva noga je kraća zbog preloma butne kosti i kasnije će se to odraziti na hod", navodi dr Miletić.

Direktorka jagodinskog Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević potvrdila je danas da će šestomesečni dečak koji je 31. oktobra u jagodinsku bolnicu primljen sa telesnim povredama biti smešten u hraniteljsku porodicu.

Šestomesečni Đ. B., koji je u jagodinsku bolnicu primljen sa prelomima ključne kosti i nadlaktice i sa više hematoma po celom telu, zbrinut je, i sada je u stabilnom stanju i pod neprestanim lekarskim nadzorom.

Prema proceni stručnjaka iz Centra za socijalni rad, dete je najverovatnije nehotice povredila sedamnaestogodišnja majka, koja je od rođenja ograničenih mentalnih sposobnosti.

"Ona nije u stanju da se samostalno brine o detetu. Iz razgovora s njom i sa lekarima, utvrdili smo da nije umela da ga kupa, prepovija, i zato mu je nenamerno nanela povrede. Stoga će dečak privremeno biti smešten u hraniteljsku porodicu, kazala je Jakovljević.

(EPK/Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track