ISLAMISTI NA KOSOVU: Broj uhapšenih džihadista popeo sa na 43 za još 14 se traga!
Foto: KURIR

Borci Al Nusre i ISIS

ISLAMISTI NA KOSOVU: Broj uhapšenih džihadista popeo sa na 43 za još 14 se traga!

Crna Hronika -
Policija je dosada istragom osumnjičila 57 osoba da su kao broci islamističkih grupa učestvovali u ratu u Siriji i Iraku. Od tog broja 43 su završili u pritvoru

PRIŠTINA - Broj uhapšenih u istrazi o pripradnicima ekstremističkih i terorističkih organizacija na KiM koju sprovodi tužilac Blerim Isufaj dostigao je 43 dok se traga za još 14 osoba.

"U istrazi se kao osumnjičeni pominju 57 stanovnika Kosova. Prošlog ponedeljka objavljeno je hapšenje 40 lica, u međuvremenu su uhapšene još tri osobe, a traga se za još 14 koji su u bekstvu, navodi list.

Za četrdeset trojicu uhapšenih određen je pritvor od 30 dana.Portparolka Specijalnog tužilastva Ljiridona Kozmaci je juče za dnevnik "Zeri" rekla da je pored prvobitnih 40, prošlog petka uhapšeno jos jedna osoba u Prištini, jedna osoba u Peći i jedno u Prizrenu.

Tužilac u ovom slučaju Blerim Isufaj rekao je 11. avgusta na konferenciji za štampu da je većina od 40 uhapšenih pripadala grupama ISIS (Islamska država Iraka i Sirije) i AL-NUSRA.

Uhapšene osobe su iz Prištine, Peći, Gnjilana, Uroševca, Prizrena i Kosovske Mitrovice, a osumnjičeni su lišeni slobode nakon procene da njihovo delovanje ugrožava nacionalnu bezbednost i zaštitu ustavnog poretka.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni na ukupno 60 lokacija širom Kosova pod sumnjom da su počinili krivično delo protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Kosova

.U policijskoj akciji zaplenjen je određeni dokazni materijal uključujući eksplozivna sredstva i oružje. Odbrana uhapsenih odbacuje optuzbe tuzilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja