IZAŠAO IZ ISTRAŽNOG ZATVORA: Rugovin sin Uka u kućnom pritvoru!
Foto: Facebook

Organizovani kriminal

IZAŠAO IZ ISTRAŽNOG ZATVORA: Rugovin sin Uka u kućnom pritvoru!

Crna Hronika -
Rugovi je, osim izlaska iz kuće zabranjeno da kontaktira svedoke i druge okrivljene i upotrebljava uređaje za elektronsku komunikaciju i internet

PRIŠTINA - Bivšem poslaniku kosovske skupštine i sinu pokojnog predsednika Kosova Ibrahima Rugove, Uk Rugovi danas je istražni pritvor zamenjen merom kućnog pritvora, do 4. septembra, izjavio je za prištinske medije njegov advokat Nedžat Sabani.

Euleks je saopštio da je pretpretresni sudija jutros doneo presudu kojom je okrivljenom U.R. u predmetu istražni pritvor zamenio kućnim pritvorom.

Pretpretresni sudija je tu presudu doneo razmotrivši predviđeno trajanje istrage, koja je takođe i složena, kao i rizik da bi okrivljeni mogao da beži od zakona, utiče na svedoke ili na drugi način da ometa tok pravde.

Rugovi je, takođe, zabranjeno da kontaktira svedoke i druge okrivljene i upotrebljava uređaje za elektronsku komunikaciju i internet, saopštio je Euleks.

Rugovi, koji je uhapšen 5. februara, određen je 23. juna jednomesečni pritvor pod sumnjom da je izvršio krivično delo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim delima prevare, trgovine uticajem, krijumčarenja migranata i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Krivično gonjenje u ovom predmetu vršila je Kancelarija specijalnog tužilaštva Kosova.Sve strane u postupku imaju pravo žalbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track